Ctenul l-am prins la lanseta, as fi vrut eu la ruba...
@Istvan: nu suntem secretosi bre, de unde ai scos-o asta?
Locuri bune pentru stationar sunt mai peste tot la Prut, am avut partide frumoase chiar si in zona Bosia (20 min de Iasi), cu scobar, mreana, cosac, carasi si rupturi cu pesti mai mari. Asta desi multa lume fuge de zona respectiva, fiind frecventata de pescari. Scobarii ii gasim cu precadere in zonele unde Prutul are pietris pe fund, de exemplu Sculeni, Bivolari jud. Iasi, sau Santa Mare jud. Botosani. Mreana frumoasa si ciortan s-au luat in zona de varsare a Jijiei in Prut, Tutora jud. Iasi. Asta ca sa numesc cateva zone unde am pescuit si am avut ceva rezultate. Cu siguranta si alte zone sunt la fel de bune.
Ca tehnici si nada, ce merge pe rau e bun si pe Prut, cu conditia sa fie adaptat la un curent mai puternic. Eu am dat la rubeziana cu feeder, sau la lanseta cu feeder, si am avut activitate mai tot timpul. Ca si parere personala, e de folosit un forfac mai rezistent sau poate chiar unul textil cand se pescuieste pe fund in zonele cu pietris, mi s-a intamplat sa se taie forfacul chiar la drilul cu pesti nu prea mari.
Pentru mine Prutul ramane cel mai frumos, curat si sanatos rau pe care l-am vazut in tara la noi. Si am vazut si Tisa, si Mures, si Olt, si siret, si Dunare.