Bogdane , in primul rind iti spun bine ai venit printre noi si la cit mai multe postari!!
In al doilea rind , legat de comentariile tale , pot sa-ti spun ca , intr-un fel , joci rolul "avocatului deavolului"
...si ai inteles gresit ca lumea ar avea ceva cu revista in sine indiferent cum se cheama ea sau se va chema. Problema se pune cind vine vorba despre credibilitatea celor care scriu acolo , care nu pot sa-si tina in friu frustarile personale , nu pot sa renunte la aroganta de atotstiutor in tot ce fac si ce scriu . Pentru ei conteaza parerile a doi trei pescari , pentru care fac cultul personalitatii , iar pe restul ii arunca in derizoriu catalogindu-i a fii ..."si altii" , lucru care pentru un jurnalist in domeniu este inadmisibil . Pentru a fii credibil ai doua variante :
1.Sa fii in stand si sa demonstrezi ca esti bun , ceea ce nu s-a intimplat nici pe departe , ci mai mult , nu sint putine concursurile la care a participat doar prima mansa pentru ca la a doua nu a mai venit datorita penibilului , lucru pe care nici unul dintre noi nu l-am facut ci mai mult , ne-am asumat cu bune si cu rele toate rezultatele obtinute . Ce s-ar fii intimplat daca toti cei care am clacat prima mansa nu ne-am mai fii prezentat la a doua , cum eram catalogatii de ceilati concurenti ????? ...nu se numeste sfidare treaba asta ???? E greu sa scrii despre un fenomen , fie el si pescuit , daca nu esti in mijlocul lui sau nu faci parte din el cel putin.
2.Nu trebuie sa fii un pescar bun ca sa fii un jurnalist de specialitate bun , asta ar fii o a doua varianta pentru a fii credibil , dar asta este o stare de fapt , de multe ori greu de "inghitit" si de asumat . Poti excela in jurnalism fara a excela in pescuit , cu conditia de a fii obiectiv in ceea ce priveste toti concurentii /pescarii fara a tine cont de "afinitatile" personale , cladite pe baza de pupincurism , sau de avantaje publicitare in revista .Respectul cititorului si implicit in cazul nostru a pescarului nu ai decit o sansa ...sa ti-l cistigi , nu poti sa ti-l impui sub nici o forma .Ca o simpla dovada credibilitatii noastre , a celor huliti de Secosan , ia in considerare si acest forum care l-am infiintat din pura pasiune fara nici un fel de pretentii , doar pentru a putea discuta liber , fara a fii moderati de atotstiutori , si uita-te un pic pe lista userilor si spune-mi daca , crezi ca cineva s-a logat aici cu forta sau am luat pe cineva cu japca de pe celalalt forum ????? ..sau daca cumva consideri ca aici nu sint pescari reprezentativi pentru pescuitul stationat romanesc ????? ....si atunci se impune intrebarea cine are probleme de credibilitate ?????
De multe ori , inainte de concursuri , mi se cereau sfaturi legate de acel concurs , in care concuram si eu , si aveam doua variante : sa dau sfaturi corecte si lumea sa vada ca acestea dau rezultate si sa devin credibil in fata pescarilor , cistigindu-le respectul sau sa spun banalitati , generalitati , ca sa-mi asigur pozitia de invingator . Am preferat sa spun tot ce stiam mai bun de facut in acel caz chiar daca ma dezavantaja in competitie si poate de multe ori am pierdut din acesta cauza , dar am cistigat pe de alta parte ...cea a credibilitatii si respectului oamenilor.
Legat de problema Sebestain , cred ca ai vazut atitudinea noastra impaciuitoare la adresa lui , faptul ca am inceput sa comcuram din nou la concursurile organizate de Adi . Noi , eu , am tras un semnal de alarma la momentul respectiv , si nu voi ezita sa nu o fac daca lucrurile se repeta , in sensul ca nu partea materiala a concursurilor ne deranjeaza ci MINCIUNA . Am aratat ca putem pescuii si fara premii (ex cupa lui Nutzu de la Timisoara) cu conditia sa stim asta de la inceput .
In rest , numai e bine si sa ne vedem sanatosi