tuntila scrie:
am deschis acest topic deoarece am vazut laudarosi pe alte forumuri care se laudau ca isi fac singuri nada (la pret mai mic decat nadele din comert), dar reteta era "screta"
teoretic le dau dreptate. daca dintro nada scazi ambalajul, transportul, adaosurile intermediarilor, sunt convins ca pretul de productie care reiese e undeva pe la jumatate.
ideea era sa-mi fac singur nada pt un sezon, nu pt o partida...
Cei care-si fac singuri nada , au mai multe alternative.Sa lamurim insa , nu cred ca exista nada home-made competitiva , sa faca fata in competitii.
Buun , deci vorbim de pescuitul de placere. Acum , pesmetul , biuscuitii , ceea ce ar fi baza , sunt aprox 50% din nada. Nu le scoti sul 3 ron/kg. Mai avem sroturi , canepa , arahide , care necesita pregatire , macinare.Astea in medie le gasesti la 8-9 ron/kg. astea te duce , in linii mari in jur de 6 ron/kg , plus munca ta.Daca vrei o nada si mai buna , creste procentul ingredientelor scumpe... Adevarat , ai o nada proaspata , ceea ce este un avantaj.Dar spuneai ca vrei pt un sezon , deci scade din avantaj...
Acum sa vorbim de cei care fac nada Home made , la preturi bune.Ei au contacte cu diverse fabrici de biscuiti , ulei , etc , de unde cumpara marfa declasata , cu probleme , sroturi , etc , in cantitati MARI , la alte preturi decat cele la care le cumperi tu .
O intrebare , cam ce pret crezi ca merita 1 kg de nada , pentru a-si face treaba? Facuta in casa.
Raspunde-mi te rog , apoi continuam discutia.