robert scrie:
Pescuiesc pe o balta populata predominant cu crap dar este si caras "frumos", Intrebarea mea este, ce trucuri sau ce nada sa folosesc sa prind doar carasul. Am inteles ca este mult mai pretentios ca si crapul, si am vazut pe acea balta niste batrani pensionari care prindeau doar caras. Bineinteles ca nu am indraznit sa-i intreb cum si cu ce, de aceea am increderea ca ma veti lamuri voi!
Daca numai batranii prind inseamna ca pescuiesc destul de grosier, fara nada complicata, eventual paine, porumb, ttx. In orice caz, daca dupa nadire intra crapul din prima, inseamna ca nu intra carasul, in acest caz, de multe ori m-am aflat in aceasta situatie, trebuie pescuit in lateral, dupa sau inainte de nada. Daca crapul ramane pe nada, carasul, indiferent de marime nu intra pe nada cu crapul...
Nada, personal as folosi ceva nada fina, fara particule mari, fara seminturi, pelete, boilesuri sfaramate, fara componente care sa tine crapul pe patul de nada.Eventual niste vierme din prastie, nu mult.
Dar cred ca principiul de baza ar fi sa se pescuiasca in afara patului de nada atunci cand vine crapul. Daca nu vine crapul rapid pe nada, atunci linii fine pe nada si pe langa pana intra crapul.