robert scrie:
Legat de ce scria RaduDan mai sus trebuie sa va povestesc o patanie de pe Cornesti 1, si abea acum i-mi dau seama totusi de ce...
Dupa ce am facut un pat de nada am inceput sa prind cativa crapi (cine cunoaste pescuitul singur pe balta Cornesti 1 stie cum e), am avut un lanseu ratat si anume undeva in dreapta cu vreo 3 metrii de locul unde am facut patul de nada, si nu m-am mai obosit sa scot afara... supriza... am prins un caras... urmatoarele lansari au fost tot in locul ala unde am prins carasul si am prins vreo 5 consecutiv, dupa care pauza... bineinteles ca pescuind la feeder deja se facuse acolo alt pat de nada si am adunat acolo crapii deci in consecinta nu am mai prins caras... Precizez ca pescuiesc doar de placere si nu am participat la nici un concurs de orice fel.
Asta am patit-o de N ori si pe lacuri de agrement si pe lacuri salbatice. Dar trebuie tinut minte un lucru. Cand am spus in lateral de nada sau dupa nada nu inseamna 1 metru 2....Eu am prins si la 10 metri in lateral de nada, in special in lacuri salbatice. Inca nu mi-am explicat de ce, poate din cauza curentului care ducea unda de nada/aroma spre acel loc. Nu stiu, poate ne explica un pescar mai experimentat.
Ar mai trebui tinut minte un lucru, carasul poate sta si intre ape, a se vedea Varsoltul unde carasul sta la adancimi cuprinse intre 4m si 50 cm...
In orice caz, carasul, de cele mai multe ori ramane in preajma nadei chiar daca intra crapul, trebuie doar cautat, modificat forfacul, momeala, adancimea...etc. E mult de lucru cu carasii astia pacatosi....