eu imi mentin parerea, si pot lansa fara probleme cosulet de 50gr plus nada, cu varful de 1oz...niciodata nu am tinut cont de oz-i inscrisi pe varfuri, am ales varful in functie de sensibilitatatea de care aveam nevoie in functie de conditiile de pescuit (orice altceva in afara de greutatea cosuletului). pe ultimele lansete pe care le am sau le-am avut, varfurile au fost inscriptionate cu T1, T2, si T3, iar pe cele pe care le am nu exista nici o inscriptie, si ma descurc la pescuit fara balanta elecronica cu 9 zecimale exacte.
eu fac o analogie intre acei oz inscrisi pe varfurile de feeder si acei "lb" de pe lansetele de crap, care nici ei nu se refera la puterea de lansare.
apoi, e foarte ciudat ca toate lansetele pentru europa (unde as incadra si lansetele pt feeder) au puterea data in grame, doar varfurile de feeder sunt in oz...
deci, o laseta, 3 varfuri, puterea lansetei e in grame, iar "puterea" varfurilor in oz...
miza, o lanseta are c.w. de 100gr si vine echipata cu 3 varfuri, inscriptionate 1, 2 respectiv 3 oz...cu 90gr te situezi in limitele recomandate de producator? eu cred ca da, tu esti convins ca nu...