Pescuit Stationar

Acum este 22 Noi 2024, 19:01

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 213 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: 7-8-9 IUNIE FINALA CAMPIONATULUI NATIONAL DE FEEDER 2013
MesajScris: 30 Oct 2012, 20:43 
Neconectat

Cătălin, la Doripesco este 80 ron/persoană zilnic. Dacă vrei și două zile de antrenament atunci ajungi la 400 ron/persoană doar taxa. Cazarea în zonă e de la 90 lei camera cu 2 locuri și urcă... Trăgând linie cu toate cele: drum, nadă, aditivi, momeală vie, taxă, cazare, etc ajungi liniștit la 1500 de persoană iar dacă ai pretenții să joci la titlu ajungi chiar spre 2000. Crezi că e ok? Echipa noastră cam atât a avut cheltuielile la finala de anul ăsta. Eu unul prefer pistele naturale. Doripesco e ideală pentru open-uri.

Sus

Subiectul mesajului: Re: 7-8-9 IUNIE FINALA CAMPIONATULUI NATIONAL DE FEEDER 2013
MesajScris: 30 Oct 2012, 22:17 
Neconectat

Si eu sustin ideea de apa publica,este mai tehnic pescuitul decat pe o acumulare cum este Doripesco. Si ce mai doresc eu este sa scoatem larvele si fouillies de tot . Deoarece nu se poate aduce un arbitraj competent (ce a fost pana acum sa nu ziceti ca aia au fost nici de nota 1)ca sa nu mai existe dubii la cantitatea folosita fouillies si larve. Vorbesc din punctul meu de vedere care sustin competitia din banii proprii fara nici o sponsorizare si chiar nu doresc sa mai arunc cu ei pe fereastra doar ca altii au putere financiara si isi permit sa bage 400% fata de regulament.

Sus

MesajScris: 31 Oct 2012, 07:17 
Neconectat

AlinTeodor scrie:
Cred ca dl.Petrisor face foarte bine ca se orienteaza spre piste naturale - ape publice. Asa se pescuieste in lume la concursurile de feeder.
Pistele din Romania pe ape publice sunt de trei feluri (s-ar putea ca AGVPS sa mai aiba documente din vechime despre subiect): taluzate, faleze si naturale. Pistele taluzate sunt in general inclinate, cu placi de beton: canalul DMN, Midia Navodari, parte din Apa Calda, canalul mineralier Calarasi - etc. Sunt multe in toata tara. Pistele-faleza sunt in general in orasele dunarene (Tulcea, Galati- unde s-a tinut campionatul mondial de stationar din 1965 si unde vicecampion mondial a iesit Ionel Pana, Braila, Orsova, Turnu Severin, Oltenita, Rasova-comuna etc.). Mai sunt minifaleze si pe alte ape curgatoare - Mures, Olt (care insa are multe taluzate), Crisuri, Siret.
Pistele naturale le stim cu totii - linga Bucuresti sunt Ara, Galdau, Cochirleni, Rasova, Oltina, Fetesti, nu le enumar pe toate.
Pistele faleza si chiar unele taluzate au un mare avantaj: sunt situate in orase si comune mai mari si deci se poate coopera cu autoritatea locala pentru organizare si logistica. Dar aceasta cooperare trebuie pusa in planul anual de activitati al orasului sau comunei, deci negocierile trebuie sa inceapa cu mult inainte.
Problema ridicata e Catalin e reala - aceste concursuri pot fi organizate numai in afara perioadei de prohibitie.
Si mai e una - Dunarea dupa TS are cote ridicate in iunie-iulie, deci pe faleze poti face concurs, ca faleza e aproape de nivelul apei. La sfirsitul lui iulie stai de fapt sub faleza - pe pamint.
Falezele si malurile taluzate asigura cit de cit egalitatea standurilor - nu perfecta, depinde de locatie.
Este practic imposibil pentru un singur om sa se ocupe de identificarea locurilor, cooperare cu autoritatea locala, organizare, logistica. Ar trebui un grup de intiativa sau un comitet de organizare.
Pentru un concurs prietenesc-invatare de feeder am mers cu Vasile Mitrea si Catalin de doua ori cite 600 km ca sa aleaga Vasile doua piste dunarene. Este peste puterile unui singur om.

Domnule Ionut NIMENI dar NIMENI nu a venit sa-mi propuna ceva concret sa-mi spuna ma boule te ajut cu ceva?niciodata nu mi-a spus nimeni nimic........doar ca eu am facut campionatul cu reguli ca sa castig..iar dupa aceia sa dovetit ca regulile mele au fost foarte bune....am facut 3 ani campionatul la sarulesti..pai daca mie imi era frica eu faceam 3 ani de zile un campionat de feeder in aceiasi locatie..am facuto doar ca toti cei prezenti sa prinda peste...sa vedem ce da Dumnezeu si cum ma inspira ca oriunde vom face tot eu pic de fazan..cert este un lucru atata timp cat sunt la carma campionatului de feeder raspund de echipa nationala cu tot sufletul din lume iar finalele am sa evit sa se desfasoare pe ape populate cu crap...

ps-la campionatul mondial sa discutat introducerea momitoarelor (methot feederelor)...sa votat pe o foaie speciala...si culmea cred ca aufost 3 tari din 22 care au fost pentru...atunci ne-a explicat ca pescuitul la feeder este arta iar cand pescuiesti la crap cu feederul nu este prea interesant...deci..ce vrea al de sus.

referitor la cei ce ne urmaresc...fuu as dori si eu fluierasi in fiecare sector macar 3 dar....sa vedem cine si daca ne ajuta in acest an..

Sus

MesajScris: 31 Oct 2012, 12:33 
Neconectat

adi petrisor scrie:

referitor la cei ce ne urmaresc...fuu as dori si eu fluierasi in fiecare sector macar 3 dar....sa vedem cine si daca ne ajuta in acest an..

...nu mai cauta ajutor ci cauta sa bagi un 10-20 de lei extra la taxa ca sa poti duce arbitri calumea. Nimeni nu o sa isi ocupe 3 zile si sa vina doar pt gratarul de seara.

Sus

MesajScris: 31 Oct 2012, 13:36 
Neconectat

nutzu_z scrie:
Cătălin, la Doripesco este 80 ron/persoană zilnic. Dacă vrei și două zile de antrenament atunci ajungi la 400 ron/persoană doar taxa. Cazarea în zonă e de la 90 lei camera cu 2 locuri și urcă... Trăgând linie cu toate cele: drum, nadă, aditivi, momeală vie, taxă, cazare, etc ajungi liniștit la 1500 de persoană iar dacă ai pretenții să joci la titlu ajungi chiar spre 2000. Crezi că e ok? Echipa noastră cam atât a avut cheltuielile la finala de anul ăsta. Eu unul prefer pistele naturale. Doripesco e ideală pentru open-uri.

Nutzule , eu nu stiam de scorurile alea... stiam doar de ce s-a vorbit la Sarulesti si era o diferenta de 10-20 ron/zi (in ceea ce priveste taxa.. de cazare nu cred ca e problema in Brasov...gasesti si la 50 ron pensiuni nu trebuie musai sa dormi pe balta) atunci ... la ce imi spui acum , te inteleg perfect... si eu schimb macazul daca asa stau lucrurile, iti dau dreptate !

https://www.youtube.com/channel/UC9jyYs ... _polymer=1

Sus

MesajScris: 31 Oct 2012, 13:48 
Neconectat

nutzu_z scrie:
adi petrisor scrie:

...nu mai cauta ajutor ci cauta sa bagi un 10-20 de lei extra la taxa ca sa poti duce arbitri calumea. Nimeni nu o sa isi ocupe 3 zile si sa vina doar pt gratarul de seara.

Corect Nutzule , gasesti arbitri trecuti prin competitii la APS la noi care au dovedit impartialitate si corectitudine. Dar ce te faci cu AJVPS-ul , crezi ca vor fi de acord sa vina alta asociatie cu arbitri sau ca arbitrii altei asociatii sa arbitreze pentru AJVPS? Atat timp cat ei nu isi dau interesul.... E "greu" viata asta ! Om scoate-o noi la capat cumva .

PS: Petrisor, fiecare incearca sa ajute cum poate , chiar daca este vorba doar de o idee. Eu l-am rugat pe domnul Teodorescu sa imi spuna cateva piste pentru ca dansul cunoaste foarte bine Dunarea si nu numai, in ceea ce priveste locatiile ce ar putea fi pretabile unui CN si tin sa ii multumesc public pentru ca s-a implicat cu toate ca nu participa si nu are interes direct in competitie , doar ca indrageste enrom pescuitul si face ce ii sta in putere sa ajute..
Si mie imi este indiferent unde se va tine concursul , pe apa publica sau carpodrom ... (Apropos... CM-F 2011 parca a fost castigat cu Crap nu ? ;) ) .

Sus

MesajScris: 31 Oct 2012, 13:49 
Neconectat

...eu am tot cautat pe acolo dar la 50 de ron nu am gasit. Deh, e Brasov. Noi am stat la 90 /zi si nici nu am avut clima dar nici nu a trebuit ca nu au fost caldurile prea mari. De stat la peste 10-15km distanta de pista iarasi nu e ok ca pui diferenta la combustibil. Deci e mai ok cu 90/zi acolo aproape decat sa faci naveta zilnic.

Sus

MesajScris: 31 Oct 2012, 13:53 
Neconectat

catalin232 scrie:

Corect Nutzule , gasesti arbitri trecuti prin competitii la APS la noi care au dovedit impartialitate si corectitudine. Dar ce te faci cu AJVPS-ul , crezi ca vor fi de acord sa vina alta asociatie cu arbitri sau ca arbitrii altei asociatii sa arbitreze pentru AJVPS? Atat timp cat ei nu isi dau interesul.... E "greu" viata asta ! Om scoate-o noi la capat cumva .

...nu are treaba Agvps-ul cu arbitrii adusi de organizator. Poti sa ii aduci si din Chhina. Organizatorul hotaraste ce are nevoie. Crede-ma ca nimeni de la Agvps nu va fi deranjat de arbitri atata timp cat nu sunt platiti de ei. De aceea am zis ca e ok sa se stranga 10-20 de lei extra la taxa tocmai pentru a aduce arbitri de calitate.

...campionatul de feeder din 2011 a fost castigat cu crap dar pe o apa publica, nu carpodrom.

Sus

MesajScris: 31 Oct 2012, 14:00 
Neconectat

Stiu ca pe apa publica .... si englezii la fel au zis... nu sunt crapii nostri cum sun crapii astia :lol: :lol: :lol: Ideea era de specie in sine ;)

Sus

MesajScris: 31 Oct 2012, 15:52 
Neconectat

Cataline,
As participa, daca ati face divizie de veterani, over fifty. Stii cum spun negustorii englezi de scule si nada: veterans always buy.
Daca vreti sa facem identificare de piste, spuneti. Mergem cu placere.
Pe Dunare erau pe vremuri bilateralele Romania-Bulgaria, Romania-Iugoslavia, pe Tisa era Romania-Ungaria. Acum poti face si bilaterala cu Ucraina si Moldova.
Pe falezele Sulina/Tulcea/Galati/Braila/Rasova/Oltenita/TS/Orsova poti face competitii de rasunet european. Ce sa mai spun de terasele din Delta, pe canalul Sulina, de acumularile de pe Olt si Bistrita etc.
Si nu numai acolo.
Dar, repet, depaseste puterile unui singur om. Aici trebuie comitet de initiativa si plan. Sunt multe autoritati locale care ar finanta unele operatiuni pe teritoriul lor, dar le trebuie timp pentru decizie.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 213 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22  Următorul

Ora este UTC [ DST ]