catalin232 scrie:
Adi, cred ca cel mai bine lasam pe 2014 un campionat individual. Nu are sens sa te complici in 2013 cu 2 "nationale" , unul pe echipe si altul pe individual. In plus de asta, eu cand am sustinut individualul, nu m-am referit sa se faca selectia dupa un singur concurs, ar trebui sa avem cel putin 3 pe locatii diferite (Dunare, baraj, carpodrom de exemplu) si de acolo sa poti selecta pe cei cu rezultate constante pe toate pistele respective.
M-am gandit si eu asa in mare ce implica chestia asta si singura mare problema care am gasit-o este aceea ca se poate sa se inscrie la individual foarte multi pescari care nu vor sa mearga neaparat mai departe ci doar sa pescuiasca intr-o competitie cu un grad de dificultate mai mare decat open-urile. Asta pune problema numarului de participanti si gasirii a 3-3 piste care sa ii poata cuprinde.... Mai sunt si probleme de fluctuatie de participanti de la o etapa la alta care poate influenta intr-o mare masura rezultatul (una e sa iesi pe locul 1 intre 80 de pescari si alta e sa faci 1 intre 30 ... ).
Ma gandesc totusi la o varianta din 3-4 etape pe regiuni + o finala , calificarea primilor 5-10 dintr-o regiune in finala si de acolo sa se conceapa lotul.
Este adevarat ca Vest-ul ar putea fi dezavantajat, aveti o concentratie mai mare de pescari buni la feeder acolo decat oricare alta regiune , dar pe de alta parte, ca si pana acum, tot 5-6 ati plecat la mondiale...dar partea buna a lucrurilor pe care o vad este ca pot aparea surprize...pescari care inca nu au scos capul in "lume" si care poate vor face fata cu brio competitiei.
E greu inceputul este adevarat, dar pentru evitarea hei-rup-ismelor , cred ca ar fi mai ok sa inpingem individualul pe 2014. Sincer nu vad niciun avantaj sa faci un individual din care sa faci o selectie in baza unui singur concurs.. se poate ca si unul extrem de bun sa poata sa o ia in freza "nevinovat" din cauza unei trageri la sorti aiurea sau cine stie ce alti factori si in felul asta nu rezolvi absolut nimic...Ideea este de a selecta un lot de oameni cu un parcurs constant, pe diferite locatii si pusi in diferite situatii, nu sa vezi care e cel mai bun din ziua X ...
PS: Daca se va tine la modul asta, cca.3 etape/regiune , poti impune o taxa suplimentara de participare de 50 RON/pescar/etapa. Banii acumulati sa fie varsati cu titlu de donatie intr-un cont creat pentru echipa ce va merge la Mondiale. In felul asta mai faci rost si de un praf de banuti , mai descurajezi si din "aventurieri"... E o varianta ...
o varianta chiar buna...nu vad de ce nu merge de anul asta
1-dunare giurgiu...sunt convins ca ne ajuta baietii...2-varsolt-...3-..medgidia...