c_tin scrie:
Pachet scrie:
Parca era un site si implicit un forum dedicat exclusiv la pescuitul la feeder I ati cam taiat zarurile ... se poate spune " Sa i fie tarana usoara ! "
Nu as fi vrut sa resuscitez acest topic si nici sa-i raspund unui agramat ("I ati", "Sa i") dar obraznicia omului trebuie taxata.
Baiete, fa si tu un site cu un anume stil de pescuit si acolo sa-ti arati muschii (ca neuro-conexiuni nu se vad).
P.S. Orice comparatie intre stiluri de pescuit (alta decat din punct de vedere strict tehnic) este superfluua; asemanatoare cu cea dintre mere-pere-prune.
Aoleu domnu doctor neurolog sau doctor in gramatica Limbii Romane ce tare esti la mai bine de 6 luni de la postare .Asta apropo de conexiunile cerebrale ale domniei voastre . Aveti dreptate , domnu doctor , asta e intr adevar viteza de reactie . 8 luni sau mai bine asta e un raspuns prompt .
Hai sa o luam pe rand , gramatical vorbind ...
Sa i , I ati ... ? Ok
ia-ti sau i-ati cum e corect
Amândouă-s corecte, da’ în contexte diferite.
Ia-ţi
Când vine de la a lua şi îl putem completa cu tu: (Tu) ia-ţi catrafusele şi cară-te!
I-aţi
Când îl putem completa cu voi şi pe ei:
perfect compus: (Voi) i-aţi văzut (pe ei).
condiţional prezent: (Voi) i-aţi lua (pe ei) în excursie, dar n-aveţi loc în maşină.
Te am dus pe Strada Academiei acum te fac si pe Strada Bordelului ...
Neuronii mei , atatia cat mai sunt , ma indeamna sa ma pis pe toate primatele astea cu aere de lingvisti , doctori... Sunteti prea multi si nu am atatea lichide ... O sa mi fac o poza cand urinez si o sa o postez aici . Lingeti cu totii monitoru , cand v ati saturat sa mi spuneti si bag o poza noua . Haidi pa si v am stropit din mers !