Pescuit Stationar

Acum este 28 Dec 2024, 17:09

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 48 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Amenajare balta zona Arad
MesajScris: 22 Feb 2010, 20:12 
Neconectat

Nitu V scrie:
carui peste ii spuneti sticlete.

Am atasat o poza.Cei doi pesti aveau valoare...Se bateau pentru cel mai mic peste prins intr-un concurs organizat pe o balta din Arad.Cercul meu de prieteni pescari le spun sticletzi.Sigur au si alta denumire.

Fişiere ataşate:
Comentariu fişier: Sticletzi
3.jpg
3.jpg [ 30.66 KiB | Vizualizat de 7801 ori ]
Sus

MesajScris: 22 Feb 2010, 21:14 
Neconectat

1-daca e balta dumneavoastra nu cred ca ati arunca banii pe fereastra,in functie de ce luciu de apa aveti se face un calcul si se baga o anumita cantitate de stiuca
2-eu am terminat zootehnie- piscicultura , nu e un raspuns ironic cel pe care vi l-am dat,asa la-ti inteles dumneavoastra,astea sunt probleme minore ce aveti dumneavoastra acolo...si la fel de usor se pot rezolva.
3-alta solutie este golirea baltii dar iar nu cred ca va place...alte solutii pentru a scapa definitiv nu aveti.....sau poate stie mai mult baiatul ala de la grdinita.... ;)

Sus

MesajScris: 22 Feb 2010, 21:35 
Neconectat
Moderator global

Daca aia e o fosta balastiera inseamna ca apa din balta e panza freatica. E foarte greu sa golesti balta :D :D :D :D , dar se poate.
Se poate cu o pompa de capacitate mare care sa functioneze zi si noapte (sa aveti doar unde sa evacuati apa)pana se scade panza freatica apoi face-ti ce aveti de facut, iar din momentul din care nu se mai pompeaza panza freatica va creste din nou. In acest caz va fi mai usor sa adanciti si balta cu ajutorul unui excavator care are productivitate mai mare ca o draglina sau cu buldozerul.

Sus

MesajScris: 22 Feb 2010, 21:47 
Neconectat

adi petrisor scrie:
1-daca e balta dumneavoastra nu cred ca ati arunca banii pe fereastra,in functie de ce luciu de apa aveti se face un calcul si se baga o anumita cantitate de stiuca
2-eu am terminat zootehnie- piscicultura , nu e un raspuns ironic cel pe care vi l-am dat,asa la-ti inteles dumneavoastra,astea sunt probleme minore ce aveti dumneavoastra acolo...si la fel de usor se pot rezolva.
3-alta solutie este golirea baltii dar iar nu cred ca va place...alte solutii pentru a scapa definitiv nu aveti.....sau poate stie mai mult baiatul ala de la grdinita.... ;)

Pai asta e.Caut sa rezolv problema.Nu vreau sa arunc banii pe fereastra.Am destule de facut acolo si trebuie sa-i cheltuiesc cu cap :D .De golit nu cred ca am sanse.E fosta balastiera.Suprafata apei este la nivelul panzei freatice.( am atasat o poza ieri ).Domnului Adi Suciu i-am scris mai devreme cum se poate ajunge acolo.Poate facetzi o pescuiala acolo ( e gratis ) si-mi datzi niste idei.Vreau sa fac investitie serioasa acolo.

Sus

MesajScris: 22 Feb 2010, 21:50 
Neconectat
Moderator global

Ce v-am scris e o solutie serioasa. Poate ca e mai scump, dar nu sunt sigur, sa goliti balta, dar o adanciti mult mai ieftin si mai usor si scapati si de sticleti :D
Cu balastiere ma ocup si eu

Sus

MesajScris: 22 Feb 2010, 21:53 
Neconectat

Cristi Vuicin scrie:
adi petrisor scrie:

Pai asta e.Caut sa rezolv problema.Nu vreau sa arunc banii pe fereastra.Am destule de facut acolo si trebuie sa-i cheltuiesc cu cap :D .De golit nu cred ca am sanse.E fosta balastiera.Suprafata apei este la nivelul panzei freatice.( am atasat o poza ieri ).Domnului Adi Suciu i-am scris mai devreme cum se poate ajunge acolo.Poate facetzi o pescuiala acolo ( e gratis ) si-mi datzi niste idei.Vreau sa fac investitie serioasa acolo.

vam trimis un mp cu nr meu de telefon.

Sus

MesajScris: 22 Feb 2010, 21:53 
Neconectat
Moderator global

Acuma vad ca in unele locuri ,ziceti, ca apa nu e adanca, deci e o solutie ce v-am scris cu conditia sa aveti un canal sau ceva unde sa evacuati apa.

Sus

MesajScris: 22 Feb 2010, 21:55 
Neconectat

Andrei Ghioghiu scrie:
Ce v-am scris e o solutie serioasa. Poate ca e mai scump, dar nu sunt sigur, sa goliti balta, dar o adanciti mult mai ieftin si mai usor si scapati si de sticleti :D
Cu balastiere ma ocup si eu

andrei golirea balastierei se face atunci cand apar alte probleme mult mai grave...boli..etc...cu stiuca se rezolva repede...doar cu stiuca...e bun si somnul si salaul dar stiuca e cea mai buna in astfel de cazuri.

Sus

MesajScris: 22 Feb 2010, 21:57 
Neconectat
Moderator global

Daca omu' vrea sa adanceasca balta e cea mai buna solutie ;) Crede-ma.

Sus

MesajScris: 22 Feb 2010, 22:05 
Neconectat

Andrei Ghioghiu scrie:
Daca aia e o fosta balastiera inseamna ca apa din balta e panza freatica. E foarte greu sa golesti balta :D :D :D :D , dar se poate.
Se poate cu o pompa de capacitate mare care sa functioneze zi si noapte (sa aveti doar unde sa evacuati apa)pana se scade panza freatica apoi face-ti ce aveti de facut, iar din momentul din care nu se mai pompeaza panza freatica va creste din nou. In acest caz va fi mai usor sa adanciti si balta cu ajutorul unui excavator care are productivitate mai mare ca o draglina sau cu buldozerul.

Multzumesc de sfat.Nu cred ca sunt sanse.Poate vreo doua trei pompe aduse de unguri la inundatzii, insa nu am unde sa o evacuez.Terenul are aproape 11 hectare dar e camp.Din cate am intzeles de la localnici, balta are vreo doua izvoare, dar stitzi cum e cu povestile pescaresti.Cam jumatate are apa adanca de vreo 4 metri, iar cealalta jumatate care candva era uscata, are acum in jur de 1 metru.Asta am constatat cu un sonar smartcast de pe mal. In vecini, exista o balastiera activa, unde se scoate nisip de la adancime foarte mare.De cand sapa intens ( cam un an ), a scazut nivelul cu vreo 30cm.Am discutat pt draglina cu proprietarul ( un italian cam batut in cap ), dar nu a vrut sa "actzioneze".Nu l-a interesat numai cu cat ii vand terenul...vise :D :D :D

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 48 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC [ DST ]