Andrei Ghioghiu scrie:
Daca aia e o fosta balastiera inseamna ca apa din balta e panza freatica. E foarte greu sa golesti balta
, dar se poate.
Se poate cu o pompa de capacitate mare care sa functioneze zi si noapte (sa aveti doar unde sa evacuati apa)pana se scade panza freatica apoi face-ti ce aveti de facut, iar din momentul din care nu se mai pompeaza panza freatica va creste din nou. In acest caz va fi mai usor sa adanciti si balta cu ajutorul unui excavator care are productivitate mai mare ca o draglina sau cu buldozerul.
Multzumesc de sfat.Nu cred ca sunt sanse.Poate vreo doua trei pompe aduse de unguri la inundatzii, insa nu am unde sa o evacuez.Terenul are aproape 11 hectare dar e camp.Din cate am intzeles de la localnici, balta are vreo doua izvoare, dar stitzi cum e cu povestile pescaresti.Cam jumatate are apa adanca de vreo 4 metri, iar cealalta jumatate care candva era uscata, are acum in jur de 1 metru.Asta am constatat cu un sonar smartcast de pe mal. In vecini, exista o balastiera activa, unde se scoate nisip de la adancime foarte mare.De cand sapa intens ( cam un an ), a scazut nivelul cu vreo 30cm.Am discutat pt draglina cu proprietarul ( un italian cam batut in cap ), dar nu a vrut sa "actzioneze".Nu l-a interesat numai cu cat ii vand terenul...vise