Nutzule nu ma intelege gresit .. eu nu am cautat nodul din papura.. am fost sincer si imi mentin opinia cand spun ca mulineta arata bine si din cate am citit , cel putin la exterior nu s-a facut rabat de la materiale de calitate...
Ti-am dat link-ul ala pentru ca nenea afirmase ca ar fi o "problema" generala ... m-am gandit ca poate iti va fi de folos discutia respectiva daca Doamne Feri se adevereste ce zice.. daca nu .. e foarte bine. Am zis eu ca fac un bine si scutesc de cautari pe cineva aflat in aceeasi situatie intrucat discutia mi s-a parut destul de aplicata , tehnica si usor de digerat...iti dai seama repede de ce ai nevoie
Eu am intrebat de angrenaje si ma intereseaza interiorul deoarece voiam sa vad daca ar fi pretabila la feeder... stii bine ca sarcina la care este supusa o mulineta folosita in stilul asta este mult mai mare decat in oricare alt stil .... cosuletele sunt grele , opun foarte mare rezistenta in apa la recuperare , practic uzura este accentuata folosind mulineta in pescuitul la feeder. De aia si am zis ca nu raportul de recuperare este durerea cea mai mare, cu toate ca , la fel de logic gandit.. cu cat tragi mai repede prin apa ceva ce opune rezistenta, cu atat rezistenta va fi mai mare de unde rezulta si un grad de uzura si mai accentuat...
Eu sunt adeptul mulinetelor cu rata mica de recuperare si forta mare + angrenaje de calitate, rezistente la uzura..asta strict facand referire la pescuitul la feeder.
Ca sa ma intelegi mai bine , am sa fac o exagerare .... una este sa aibe angrenajele din textolid si alta este sa le aibe din bronz .... este logic ce material este de preferat luand in considerare cele spuse mai sus...
Departe de mine gandul de a le denigra, din contra, este bine de aflat daca sunt la fel de bine facute si la interior pentru ca pretul este unul decent pentru o mulineta buna !