glukas scrie:
Sa vedem cat de fricosi suntem in a destainui cateva trucuri/mici secrete care uneori pot face diferente ...
Incep eu, desi sunt un diletant in pescuitul competitionar si poate unele nu sunt necesare sau altele sunt evidente:
1. Intotdeauna sterg cu prosopul forfacul dupa ce am prins un peste (crap, platica, caras);
2. La crap, schimb forfacul si carligul dupa 3-4 pesti;
3. .... si altele ....
Sa vedem ca scriu pescarii consacrati ...
hai sa-ti spun si eu ce fac
1. Streg forfacul cu mana daca este cazul , mai ales la platica si in cazul in care "sterg" vre-un fitofag.
2. Nu schimb forfacul decit daca :
-am facut macrameuri
-ajung la concluzia ca e prea lung sau prea scurt
-este incretit firul sau piscat.
3.Nu schimb cirligul atita timp cit prind peste si nu sparge viermii la intepare , asta fiind alarma care imi spune ca sa tocit virful.
4.Nu o sa ma convinga NIMENI si NICIODATA ca daca nu prind peste cu fir de 0.14 voi prinde cu fir 0.12 si voi avea revelatia vietii
la fel cum nu ma va convinge nimeni ca din cuza unui cirlig de 10 am pierdut un concurs ca nu am dat cu 12 sau 14 .....NEVER
motivele esecului trebuie cautate in alta parte , in adincimea pescuitului , in nadire , in momeala , in tactica adoptata si nicidecum in motivele puerile de a schimba citeva sutimi de microni in dimensiunile firelor sau marimea cirligelor ......
5.Imi fac zeci de linii de diferite forme si gramaje si , in pregatire , gindesc de 10 ori inainte de a alege liniile , plutele si cirligele pentru acei pesti care stiu ca urmeaza sa-i prind , dar dupa ce am ales am DEPLINA INCREDERE in alegerea facuta , ca a fost cea mai buna posibila , tocmai pentru a ma elibera de aceste ginduri ca oare :.pluta nu e buna
...firul nu e bun ....
cirligul e prea mare sau mic
.....le hotarasc o data si apoi caut esecul in alta parte concentrindu-ma acolo
5. Nu sint de acord cu cei care au 4 linii pentru un concurs din care aleg trei
aceia nu vor avea convingerea ca au facut alegerea corecta si pot sa apara semne de intrebare de genul de mai sus ............
6. Nu stau niciodata cu mainile in piept cind nu-mi trage , si astept sa se intimple un miracol si sa apara pestii , CAUT INTRUNA PESTELE schimb tactica , stilul , vadul , momeala , nadirea .....pt ca minunile sint rare
E bine George??????????? Chestiile aste tu le stiai , ti le-am mai spus , acu le-am confirmat si public