Va salut!...si va respect opiniile si convingerile...
Nu stiu daca mai tineti minte: acum vreo 2 ani a mai fost un subiect de genul asta care m-a facut curios... mai ales ca-mi aduceam aminte ca, in copilarie, atunci cand "Formula 1" se numea Arges sau Avat care costau 19 respectiv 22 de lei, neavand intelegera mamei care considera pescuitul bun numai pentru oameni fara ocupatie, tot ce am putut sa-mi iau a fost un "Pionier" de 7 lei...stramosul centerpin-ului...
Asa ca am zis sa incerc...mi-am luat o procopsenie de centerpin de o groaza de bani...din ala de-al smecher la care tamburul se rabateaza cu axul in plan vertical si poti lansa cam in acelasi fel ca si cu mulineta cu tambur fix...si hai la balta....
M-am muncit cu indaratnicie o zi intreaga..... pe urma m-am lasat pagubas!... Poate sa zica fiecare ce vrea dar parerea mea este clara: confortul, acuratetea si finetea pe care o ai cu mulineta cu tambur fix sunt de zeci de ori superioare centerpin-ului.... nu mai vorbim de drill, daca ai vre-un peste mai rasarit!!
Acuma daca vrei sa te chinui doar din motive de moda "retro" ...treaba fiecaruia!...fiecare cu goangele lui!....
Mie mi se pare ca si cum te-ai intoarce de la masina la carul cu boi!! sau de la I-pod la banda de magnetofon!
Pai atunci sa ne intoarcem la firul de borangic, la carligul de bold calit in ulei si la batul de trestie indreptat la lampa cu inele din sarma de balot ( asta daca vrei sa-ti pui centerpin pe boata de trestie!!!!!... dar mai bine bati doua cuie in cotor pe care bobinezi firul ca tot cam aia este...ca altfel nu-ti trebuie inele)
In alte cuvinte: sunt 100% de parerea lui Nutu!
Daca tot sunteti amatori de senzatii tari: Ia incercati cu asta!!!... retro suta la suta, facuta dintr-o masina de gaurit pentru traforaj!!!
upload picsCele bune !