Pescuit Stationar

Acum este 24 Noi 2024, 05:29

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 29 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Pescuitul cu pelete
MesajScris: 10 Mar 2010, 07:53 
Neconectat

1. pompa poate fi folosita ptr orice tip de peleta;
2. aditivul se poate folosi si asa cum este si diluat;
3. nu sunt metode diferite, vorbind strict despre "prepararea" cu pompa;
4. eu personal, recomand folosirea benzii ptr pelete. cu celelalte doua metode, "pierzi" peleta mai repede.

Sus

MesajScris: 10 Mar 2010, 08:03 
Neconectat

1. Da poate fi folosita fara probleme, si avantajul ei este ca le aditivize fara sa la deformezi sau sa le suprainmoi, ceea ce se poate intimpla cu anumite tipuri de pelete daca stau prea mult in apa.
2. Depinde ce fel de aditiv ai. Daca este unul dens, obligatoriu se dilueaza pentru o patrundere cit mai rapida si profunda.
3. La fel cum a zis si otto, orice pelete se pot aditiva, cu toate ca unele sunt foarte tari, si atunci necesita un timp mai mare de stat sub presiune. Asta se observa din experienta!
4. Eu personal peletele facute cu pompa le folosesc doar ca material de nadit, iar pentru cirlig folosesc soft hook pelets. Cele preparate cu pompa, iarasi in functie de model, se pot pune si pe cirlig, dar sansa sa cada la ducerea in vad sau la aruncare este mult mai mare!

Sus

MesajScris: 10 Mar 2010, 18:05 
Neconectat

le-am folosit la rube pe cele de la sonubaits...si mergea mai bine decat cu vierme...dar era doar caras si eu aveam doar de 4mm...
pescuitul cu pelete nu e doar teorie pe apele romaniei...si ce mere in anglia, franta sau pe numai stiu eu unde, mere si la noi...atat timp cat ai peste in pe vadul in care pescui, sunt convins ca vor da rezultate

numa`bine!

Sus

MesajScris: 10 Mar 2010, 18:40 
Neconectat

rubex scrie:
le-am folosit la rube pe cele de la sonubaits...si mergea mai bine decat cu vierme...dar era doar caras si eu aveam doar de 4mm...
pescuitul cu pelete nu e doar teorie pe apele romaniei...si ce mere in anglia, franta sau pe numai stiu eu unde, mere si la noi...atat timp cat ai peste in pe vadul in care pescui, sunt convins ca vor da rezultate

numa`bine!

Eu nu am afirmat ca pestii de la ei sunt extraterestriu sau cei de la noi si nu pot fi prinsi la fel peste tot , doar ca in apele noastre pestii de interes in pescuitul sportiv sunt in numar mai mic decat cei care nu ne intereseaza si tocmai de aceea tot sap si caut metode cat mai bune de a selecta pestii vizati intr-o partida de pescuit.
De exemplu , mergi pe un canal care vine din Dunare si pescuieste la rama dupa caras si ciortan sau la viermusi si pe urma sa imi zici cati guvizi , bibani , obleti , rosioare , babusti prinzi pana sa iti intre un caras (fa o medie pe zi) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Multumesc pentru precizari.

https://www.youtube.com/channel/UC9jyYs ... _polymer=1

Sus

MesajScris: 10 Mar 2010, 20:54 
Neconectat

pe o balta pe care am pescuit-o relativ des, a aparut bibi mic de 3,4-7cm de care nu am reusit sa scap nici cu buchet de 15viermi....solutia?cuburi de mamaliga cu cupa si printre alea 6,7 cuburi mi-l strecor si pe al meu cu carligul...alta solutie nu vad...specific pescui dupa ciortan, cteno si ceva caras mai rasariti...anul asta voi incerca cu pelete, desi balta este nadita fffff intens cu mamaliga...asta vrea, asta ii dau 8-) ...

Sus

MesajScris: 10 Mar 2010, 22:08 
Neconectat

rubex scrie:
pe o balta pe care am pescuit-o relativ des, a aparut bibi mic de 3,4-7cm de care nu am reusit sa scap nici cu buchet de 15viermi....solutia?cuburi de mamaliga cu cupa si printre alea 6,7 cuburi mi-l strecor si pe al meu cu carligul...alta solutie nu vad...specific pescui dupa ciortan, cteno si ceva caras mai rasariti...anul asta voi incerca cu pelete, desi balta este nadita fffff intens cu mamaliga...asta vrea, asta ii dau 8-) ...

Hai ca ne-am intalnit in sfarsit.Exact asta este si scopul meu , in afara de mamaliga , vad peletele ca fiind o modalitate excelenta de selectare a pestilor.De aceea am deschis topicul , pentru ca in afara de ideile pe care le am , teoriile da nadire si folosire , informatiile despre compozitia si felurile peletelor , arome etc , voiam sa aflu informatii despre utilizarea peletelor de la oameni care au pescuit cu ele efectiv.
Astfel de informatii pot da si eu dar dupa sezonul acesta cand vreau sa imi dedic o buna parte din partide pescuitului folosind pelete (atat ca nada cat si ca momeala).
Prin informatiile care le-am cerut vreau sa scurtez perioada de teste si poate unele lucruri pe care vreau eu sa le incerc au fost incercate de altii si au dat rezultate sau au esuat lamentabil.In definitiv o parere exacta si cumpleta despre pescuitul cu pelete iti poti face numai pe apa , pescuind cu ele si tragand concluzii dupa fiecare partida , dar de ce sa repeti greseli cand poti intreba pe cei avizati si care le folosesc ....
:P

Sus

MesajScris: 11 Mar 2010, 00:57 
Neconectat

Catalin,si asa te intorci de unde ai plecat...asta ca nu ai vrut sa asculti de mine...sa intrii la GURU...si sa vezi ce solutii de feedere au ei ;) ...special concepute pt. nevoile tale...da tu ...nu si nu :lol: :lol: :lol: ...de zici ca eu te trimit la ...extraterestrii :roll: :roll:

Sus

MesajScris: 11 Mar 2010, 02:02 
Neconectat

ticairlandezu scrie:
Catalin,si asa te intorci de unde ai plecat...asta ca nu ai vrut sa asculti de mine...sa intrii la GURU...si sa vezi ce solutii de feedere au ei ;) ...special concepute pt. nevoile tale...da tu ...nu si nu :lol: :lol: :lol: ...de zici ca eu te trimit la ...extraterestrii :roll: :roll:

Tica , am intrat acolo , am vazut o groaza de produse si accesorii , dar in momentul asta nu ma intereseaza aspectul , vreau sa aflu cat mai multe din experienta altora care au pescuit la noi si cu ce rezultate .Am spus mai sus , "problema" la noi sunt pestii mici care nu ii vrei la carlig dar care se strang inevitabil pe vad si la momeala.
In alta ordine de idei , eu tind spre un pescuit foarte simplificat , iar zecile de modele de cosulete si monturi nu pot spune ca ma atrag :?
Oricum merci de info , nu stiam de ei pana sa imi dai link-ul :roll:

Sus

MesajScris: 11 Mar 2010, 11:22 
Neconectat

nu le merge site-ul sau care-i pb???mama lor de englezoi...

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 29 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3

Ora este UTC [ DST ]