arsenedaniel scrie:
truia scrie:
@ Arsene
Esti foarte chitibusar prietene...
Sunt chitibusar si poate un pic perfectionist. Varga o folosesc si la feeder in conditii de vant puternic. Cel putin o perioada o voi desface de fiecare data. Pe viitor cred ca voi folosi metoda voastra.
Acest bat struto-caminla se comporta bine atat la Match cat si la feeder. Eu sunt multumit de el. Am si un prieten care l-a testat si a fost de aceeasi parere. Mai sunt si altii pe forumuri multumiti de el.
Cum reusiti sa aruncati cu Match-ul 80m de mal? Eu cam atat reusesc sa arunc cu lanseta de crap cu plumb de 3oz.
Momemtan folosesc 2 plute: una de 8g si alta de 9g. Cu aceste doua arunc cam 30m. Precizez ca am mulineta dedicata Match-ului.
Pluta de 30g e secretul aruncarilor lungi sau mai sunt si altele?
Cum si in functie de ce va alegeti greutatea plutei?
Scuze ca e putin off topic!
Nu arunca nimeni 80 m , ci maxim 50-60 m in conditii de vant foarte slab sau inexistent . Cu vant din spate poate ajungi pana la 70 m
Plutele folosite sint de 18-20 g optim pentru aruncarile cele mai lungi , depinzand foarte mult cu ce fel de bete le arunci .Eu folosesc match-uri de 4.5 m pentru aceste aruncari , si sint relativ moi . Cu bete rigide nu arunci nici atit .
Ca un sfat :
1.daca ai propriile convingeri legate de un anumit aspect din pescuit , fii consecvent in convingerile tale si pastreaza-le pentru tine , nu mai pune intrebari ca sa vezi daca fac si altii ca tine ca vei fii dezamagit ... poate nu fac la fel
2.de regula pe acest forum intri cu convingerile tale si.......... iesi cu convingerile altora
pentru ca nu o sa gasesti in alta parte pescari care sa te sfatuiasca mai competent in domeniul stationarului decat aici