Pescuit Stationar

Acum este 15 Noi 2024, 16:22

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 214 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 18, 19, 20, 21, 22
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Finala A, VRANCEA 2011 , CIUSLEA
MesajScris: 10 Sep 2011, 21:54 
Neconectat

K mai scapa omul caii in porumb :oops: Ok sa spunem ca apa are peste 5m adancime si nu e necesar sa pescuim departe tot match??? (mansa fara rube si fara oblete).

Sus

MesajScris: 10 Sep 2011, 22:23 
Neconectat

am mai pescuit acolo pe bolo ....am prins peste pe apa tulbure chiar bine ,dar pescuiam aproape .
pe apa limpede trebuia pescuit pe minim 6,5 7,5 m adincime sau mai bine zis incepind cu 6,5 pina la 9m adincime ....daca in timpul mansei ai o inspiratie cistigatoare ,adica simti ca pestele este la 9m adincime esti un om ratat ......nu recomand pescuitul la bolo la peste 6 m adincime ! :lol: :lol: :lol: chiar daca unii dintre noi avem scule nu inseamna ca in mansa de liber trebuie sa le etalam pe toate ...alegem cartea cistigatoare ...chiar daca uneori nu cistigam ! :lol: :lol: :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 11 Sep 2011, 08:21 
Neconectat

nutzu_z scrie:
Pachet scrie:
pescar INCEPATOR scrie:
Intrebare pentru pescarii de competitie cu experienta: in aceste conditii, la aceasta finala, de ce ar fi fost un avantaj pescuitul la BOLO fata de MATCH?

Pentru ca nu sunt pescar de competitie nu o sa iti raspund o sa ti dau cateva indicii :prima diferenta care este vizibila la orice ochi neavizat este lungimea vergilor .Cele de match de la 3,9m la 4,5 chiar 4,8m pe cand la bolo incep de la 4m (foarte rar folosite -exista si Power bolo de la E.T. la 3 m) si pana la 9m chiar 10m lungime.Cele mai folosite uzual sunt de 6m si 7m care acopera cerintele de pe majoritatea raurilor.De la lungimi diferite rezulta ... tragi tu concluzia.Alta diferenta e pozitia care se adopta si folosirea firelor speciale fiecarui stil in parte.La match dupa fiecare lansare se scufunda varful lansetei pentru ingroparea firului ;la bolo din contra se tine varful in sus .ca sa nu o mai lungesc degeaba ca oricum nu am stofa de profesor si nici prea multe cunostinte ; mult mai lejer sa pescuiestila adancimi mai mari de 4,5 ,6 metri cu bologneza (dai cu plute fixe ,dai la tarat ,cu experienta si pluta bine aleasa nu te deranjeaza de loc curentul ).Cu alte cuvinte din bolo poti face match dar din match invers ba.Ti am raspuns in doi peri din mai multe motive:trebuie sa inveti ca aici ca sa convingi un divizionar A sau un pescar cu experienta sa verse ceva trebuie ori sa l lingusesti (flatezi) ori sa il enervezi (nu prea tare ca toti is al dracu de orgoliosi :twisted: ) plus ca nu sunt vre un meserias pescuiesc maxim o luna pe an (4,5 partide ).Fire intinse!

Total gresit!!! Nu stiu cum ai ajuns la concluzia asta! Match-ul si bolo sunt doua stiluri total diferite cu caracteristici diferite. Ca sa cauti singur greselile o sa iti pun doua intrebari sa vad cum o sa raspunzi:

1. Cum dai cu wagler la bolo?
2. Cum scufunzi firul (ma refer la waglerele lestate) si mai ales cum faci lansarea?????

Din contra, la match se poate practica un pescuit stil bolo atunci cand distantele nu sunt mari, mai ales daca folosesti un match de 4,5mt.

...inca o data reper ca la Ciuslea se putea practica un pescuit la bolo doar daca conditiile erau diferite, adica curenti puternici si apa mai tulbure care sa aduca pestele in mal. Match-ul a fost tehnica corecta iar faptul ca AF si Tony, doi dintre cei mai buni divizionari A si pescarii c cea mai mare experienta pe acea pista, au dat cu match-ul este confirmarea clara ca in situatia de atunci match-ul era singura tehnica corecta!

Distanta ,adancimea unde statea pestele si turbiditatea apei asta a impus folosirea unei tehnici in defavoarea alteia.Multumesc de lamuriri oricum eu nu prindeam tabloul complet :oops:

Sus

MesajScris: 11 Sep 2011, 08:36 
Neconectat

Aschioape florin scrie:
am mai pescuit acolo pe bolo ....am prins peste pe apa tulbure chiar bine ,dar pescuiam aproape .
pe apa limpede trebuia pescuit pe minim 6,5 7,5 m adincime sau mai bine zis incepind cu 6,5 pina la 9m adincime ....daca in timpul mansei ai o inspiratie cistigatoare ,adica simti ca pestele este la 9m adincime esti un om ratat ......nu recomand pescuitul la bolo la peste 6 m adincime ! :lol: :lol: :lol: chiar daca unii dintre noi avem scule nu inseamna ca in mansa de liber trebuie sa le etalam pe toate ...alegem cartea cistigatoare ...chiar daca uneori nu cistigam ! :lol: :lol: :lol: :lol:

Chiar ca astea au fost '' mura in gura'' pe intelesul oricarui profan ca mine.Personal stilul bolo se rezuma la 4,5 pertide pe an in decembrie ,ianuarie,martie cand dau dupa clean pe Jijia.Acopar o suprafata cat mai mare(3-4km) tatonand locurile cu potential .Satisfactia e drilul cu cleni trecuti de 500-600gr , fire relativ subtiri (010-0,12) si miscarea (iesirea din casa).Stiu ca asta nu e bologneza dar ...Fire intinse si multumesc pentru raspunsuri.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 214 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 18, 19, 20, 21, 22

Ora este UTC [ DST ]