Va salut pe toti , si multumim ptr incurajari , din pacate le-am vazut doar dupa ce am revenit in tara , nu am avut acces la net . Multumim frumos. Asa cum v-am obisnuit , atunci cind m-am ocupat de un lot sau altul v-am facut un raport detaliat cum a decurs concursul din toate punctele de vedere . Personal am inceput un nou proiect impreuna cu baietii de la Lugoj si Csabi , carora le multumesc ptr implicare.
RAPORT DE EVALUARE , A PARTICIPARII ECHIPEI “ MAVER LUGOJ TEAM “ , LA CAMPIONATUL MONDIAL DE PESCUIT SPORTIV PE CLUBURI , DIN ITALIA, CANALE BRIAN 2013
Coordonator lot 2013 : Eugen Biltac Capitani : Alin Boldea ; Stefan Tautu Componenti lot : Alin Boldea , Eugen Biltac , Florin Cojocariu , Cosmin Darii , Savinel Sabau , Stefan Tautu , Cosmin Barbu.
Sponsori : - Watson@CO - Consiliul Judetean Timis - Consiliul Local Lugoj - Heineken Romania - Agache SRL - Microroyal SRL - Gerola Prodinvest SRL - ETA – 2U SRL - Kuhntop SRL - Restaurant Acapulco
O sa incep cu niste clarificari , privind participarea echipei Maver Lugoj Team la aceste mondiale si componenta echipei. Cu o luna inainte de Campionatul Mondial pe cluburi , am fost informat de Dragos Popa , la Matyer , ca echipa Tubertini , nu poate participa din diferite motive , si daca dorim sa mergem , atunci sa facem diligentele necesare . Eu am fost impotriva acestei deplasari , din cauza timpului foarte scurt , lipsa de informatii , lipsa sponsori , experienta majoritatii componentilor lotului pentru acest nivel ca si neexistenta . Colegii mei de echipa au insistat sa mergem pentru ca este sansa lor sa participe la un Campionat Mondial. In final am fost de acord sa mergem si am participat cu totii la punerea la punct a depalsarii , cheltuielile fiind acoperite integral din sponsorizari . Cit priveste componenta lotului , doi dintre colegii nostrii Cosmin Barbu , retinut de probleme (placute) familiale si Stefan Tautu , prin natura serviciului , a venit doar vineri seara cu avionul , aducindu-ne si momeli proaspete . In aceste conditii , in unanimitate am optat pentru Nutzu , tinind cont ca este timisean , si tin sa precizez ca Nutzu a fost un coleg excelent , ca si cind ar fi fost dintotdeauna cu noi , si pe aceasta cale ii multumesc in numele echipei ca a participat alaturi de noi. Deplasarea s-a facut cu 5 masini, fara probleme . Cazarea a fost intr-un hotel aproape de Ceegia , cazare preluata de la Doamna Elena , de la Tubertini . Îi multumim pe aceasta cale , cazarea nu a fost pe asteptarile baietilor , dar pentru ce am mers noi acolo a fost mai mult decit buna , 4 km de pista , frigider de 180 l la dispozitie ptr momeli , pentru care nu am platit nimic. Antrenamentul de luni pina miercuri a fost atit de dimineata cit si dupa amiaza . joi si vineri , a fost doar pina la prinz. Prima impresie cind am ajuns pe pista a fost de încîntare , malurile curatate , acces excelent , dupa ce ne-am instalat au inceput problemele , apa avea 4-5 m sub rbs la 13m si curgea foarte tare , cind la dreapta , cind la stinga dupa cum cum venea mareea ( eram foarte aproape de Mare ). Am fost nevoiti sa punem si plute plate , pe linga plutele cu bulb de la 3-5 g. Unele standuri aveau iarba , stuf taiat doar de la suprafata apei, trebuia mare atentie la lansarea liniei. De luni pina vineri am testat diverse formule de nada , Maver Carpa Carasio , Maver Carasio Competition si Maver Winter Crush , VDE Turbo Blak , pesmet greu bicolor , TTX , aditiv praf caramel VDE. Dupa 5 zile de antrenament nu se putea spune ca pestele tinta este carasul , sau chefalul , ptr ca s-au prins cu aceasi linie , cu acelasi tip de momeala , la aceeasi adincime , deci totul identic , 5 pesti diferiti , caras , ciortan , chefal , scardola , platica si ici colo si cite un somotei. Diferenta era mare de la stand la stand (sa stiti ca am scris bine , nu de la sector la sector , aici erau si mai mari diferentele ) Tot antrenamentul de luni pina joi apa a curs destul de tare in ambele sensuri , vineri , simbata , duminica , apa era ca pe lac , total diferit de 90% din antrenament , alte linii , alta strategie ... Pentru concurs am optat pentru urmatorea formula de nada : 3 pac Maver Carpa Carasio +1 pac Maver Winter Crush +250g pesmet greu bicolor + 1 aditiv praf caramel VDE + 1 pac TTX , inainte de a face bulgarii , mai puneam un pac. de aditiv praf caramel VDE. In nada mai puneam foui , casteri ,putin porumb. Strategia era sa facem 2 vaduri la scurt , stinga –dreapta , la 4-5 m in functie de lungimea kiturilor , 3-4 bulgari de nada cu cupa , mai retras + 3 bulgari pamint cu larve si casteri exact acolo unde puneam acul. Un alt vad la 13m , cu 6-10 bulgari mari +8-10 bulgari cu pamint cu foui , larve Pentru match , la stuf in malul opus , la 40 m , 20 bulgari cu prastia . Aici era un pescuit foarte precis , daca nu lansai linga stuf , nu aveai nicio sansa sa prinzi , carasul era la bataie , pe apa curgeau nenumarate waglere , slidere , seara se pare ca veneau cu barcile si le adunau. Ca momeli am folosit larve , foui , rime , viermi , tremolina ( o rima de mare ) Prima mansa a fost peste asteptari , doi de 2 , un 4 , un 10 si un 14 , in total 32 de puncte , claseaza echipa Maver Lugoj pe locul 6 in clasamentul pentru prima zi Seara am vorbit cu baietii sa uite rezultatul din prima zi , indiferent daca a fost unul bun sau unul mai putin bun . Din pacate , ca in fiecare familie mai apar si mici probleme , care ramin in cadrul echipei , dar cred ca si ele si-au pus amprenta pe evolutia echipei , ii rog pe cei vizati alta data sa fie mai atenti la deplasari . Peste toate astea Pelicanul a pierdut pe drum echipamente si scule de peste 1000 euro , a uitat cutia de sus de pe masina deschisa . Sculele au fost recuperate abia a doua zi inainte de mansa de la croati . Nu vreti sa stiti prin ce clipe a trecut bietul nostru Pelican , dar a dat bucuros de baut croatilor !!! Tactica , a fost aceeasi , doar cu o mica modificare , eu am pierdut locul 1 cu 12 minute inainte de finalul mansei cind suedezul Litzell Mattias , cu 3 standuri mai la stinga de mine a prins un somn la 1,5 kg si a facut 4.975 kg fata de 4,117 kg cit aveam eu . El a avut 6 pesti din care 2 somni , un crap si ceva maruntis , iar eu am avut 38 , cei mai multi din sector. Am decis ca la 13 m sa facem 2 vaduri stnga – dreapta la 3 m unul de altul , din care unul numai cu rime tocate cu pamint ptr somn. Din pacate din ce am vorbit si cu baietii dupa mansa nu am avut peste in mal , la scurt , s-a iesit dupa prima ora la 13 m , unde s-au prins cantitatile pe care le-ati vazut . Personal , ultima ora si jumatate , am riscat si am stat numai dupa somn , din comentarii , doar Coco am vazut ca a anticipat de ce am facut 10 in mansa a doua . Am fost foarte aproape , cu o jumatate de ora inainte de final mi-a intrat un somn care a luat elastic pina in malul celalalt , Stefan era linga mine , a filmat totul , din pacate l-am pierdut , daca il scoteam era mai bine ptr echipa , dar sunt prea multi de daca ... , nu-i in cos inseamna ca nu l-am prins. In mansa a doua cheia a fost chefalul , pe care foarte multe echipe nu au stiut sa-l prinda , printre care am fost si noi , am prins putini , deci accidental , am aflat dupa , dar era tardiv . Noi am luat ceva informatii de la un magazin de articole de pescuit din Jesolo , dar erau pescari amtori , care pescuiau de placere , nu erau presati de timp si de cantitate . O sa va descriu ptr cei care o sa aveti nevoie sa prindeti chefalul in concursuri viitoare cum se pescuieste . Chefalul , seamana foarte mult in comportament cu scobarul , dar maninca deasupra fundului , este foarte curios , ii place sa sparga nada cu botul , ii place culoarea rosie ( buchet de 10 larve , sau 4-5 viermi rosii pe ac ) , acul trebuie sa fie unul cu curbura si tija lunga . O linie de 16 cu 12 sau cu 10 e ok . Tactica era urmatoarea : sa nu se nadeasca din mina , ci doar cu cupa ptr nu a face zgomot , in nada trebuia pus terre de somme , ptr a face nor , linia trebuia depusa foarte incet atunci cind raminea doar pluta afara . In momentul in care pluta da sa se aseze , corpul plutei raminea putin afara , ca la oblete , asta insemna ca este cu momela in gura si trebuia intepat imediat , aceasta miscare cu ridicarea plutei si reasezarea ei trebuia facuta incontinuu. La finalul celor 2 manse am terminat pe locul 18 , cu Anglia in fata noastra , care avea un staf de 18 persoane , cu campionul mondial Sean Asby , in lot , Franta la fel . E pacat ca nu am legat cele 2 manse , insa e satisfacator si datator de sperante ca se poate mai bine pentru o viitoare participare . Organizarea a fost la nivelul Italiei , si deschiderea oficiala si premierea si banchetul. Din punctul meu de vedere a fost o experienta deosebita pentru echipa , pacat ca rezultatul din prima zi nu a fost confirmat , astefel rezultatul la final este unul satisfacator , chiar daca eu le-am spus la inceput ca o clasare , la lipsa de experienta a echipei , in primii 20 , o sa fie ok. Tin sa multumesc sponsorilor , care au facut posibila aceasta deplasare , datorita timpului foarte scurt de pregatire a depalsarii . Csabi , multumim ptr tot , peste 500 kg nada , pamint , ttx , viermi , informatii de la Maver Italia. In fiecare zi Csabi s-a interesat ce facem si ne-a inbarbatat . Multumim Csabi !!! Multumim Alin si Florin ptr efortul depus sa aducem sponsori importanti din zona lor linga echipa . Multumim - Consiliul Judetean Timis - Consiliul Local Lugoj - Agache SRL - Microroyal SRL - Gerola Prodinvest SRL - ETA – 2U SRL - Kuhntop SRL - Restaurant Acapulco
Multumim - Heineken Romania Dlui Claudiu si Dnei Diana , care ne-au dat o mina de ajutor cind ne era mai greu si intrun timp foarte scurt . - Deasemenea prin contractul pe care l-am semnat cu Heineken Romania , vom avea si in acest an la cele 3 finale B , A , pe echipe , bere Neumarkt la discretie. Multumim Neumarkt !!!
Multumim AJVPS TIMIS , Dlui Presedinte Lera , Dnei contabile. Multumim AGVPS ROMANIA , Dlui Mugurel Ionescu , ptr diligentele pe care le-a facut sa plateasca taxa de participare.
Multumim lui Claudel pentru larve , super calitate , promptitudine , multumim Claudel !!
Multumim lui Tino Rossi pentru informatiile date . Ciao Tino !!!
Multumim lui Zsolt si Zsolti ptr conexiunea cu Ungaria ptr foui , in mod special lui Zsolti care a tinut legatura cu baietii care au ramas in tara si ne-a trimis foui proaspat.
Multumim lui Cosmin Barbu si Stefan Tautu ptr efortul si grija de care au dat dovada la pastrarea si transportul momelilor proaspete , cu avionul .
Multumim lui Marco Genovesi ptr nada adusa pe pista si informatiile date la fata locului
Multumim lui Dario ptr viermii adusi pe pista , prin conexiunea lui Csabi
Multumim si tatalui lui Alin , Dl Primar Boldea , care prin conexiunile dinsului ne-a ajutat foarte mult .Multumim Dl Boldea !!!
Multumim lui Marcel Ardelean ptr cozonaci , foarte buni !!!!
Multumesc Csabi , Alin , Florin , Cosmin Darii , Nutzu , Stefan , Cosmin Barbu , cu totiii am aratat ca o echipa !!!
Eugen Bîltac 12.06.2013
Ultima oară modificat de Biltac Eugen pe 13 Iun 2013, 06:46, modificat de 3 ori în total.
|