Citeste cu atentie raspunsul ca mai bine de atat nu iti pot explica
... nu am uitat de struna aia de 0.10-0.12mm , mai repet, o lanseta mai puternica nu isi va epuiza rezerva de putere la fel de repede ca o lanseta de putere mai mica folosind acelas cosulet. Rezerva aceea de putere ce iti ramane va amortiza mai departe drill-ul cu pestele ... Asta daca e sa o luam asa matematic : prima forta ( si constanta) exercitata asupra lansetei este greutatea cosuletului si rezistenta ce o opune in apa , a doua forta este cea a pestelui aflat in drill....
In cazul colegului de forum , prima forta este suficienta sa epuizeze capacitatea de amortizare a lansetei respective, lucru ce nu se va intampla daca ar folosi o lanseta mai lunga si dintr-o clasa de putere mai mare.
Eu de exemplu folosesc pe Dunare o lanseta de 4,05m , heavy, varf de 2 oz sticla sau 3 oz carbon in functie de adancimea apei , cosulete de 80 gr ( fara nada) si strune de la 0.085 la 0.12mm , niciodata nu am avut rupturi in drill chiar si cu morunasi sariti de kg. Asta se datoreaza in primul rand lansetei care este capabila sa absoarba socurile perfect . In mod evident pot ajuta lanseta printr-o reglare corecta a franei , modului in care fac drill-ul , calitatea terminaleolor folosite etc... dar .. factorul principal este lanseta... Daca as fi folosit din aceeas gama o lanseta cu aceeas lungime dar cu o putere mai mica, mai devreme sau mai tarziu voi pierde peste in drill mai ales pe terminale de la 0.10mm in jos... chestie testata