costy67 scrie:
Nu exista lanseta heavy sau extraheavy lungime 3,60
sau 3,90m care sint concepute pentru pescuitul pe fluvii
sau ape curgatoare si sa fie usoare in acelasi timp.
O lanseta dedicata acestui stil are in jur de 350-380 grame
adica are CARNE pe ea,blankul ranforsat,inele mari,cotorul
lung de pluta,mandrina foarte solida.
O lanseta care exceleaza in acest domeniu este SPRO-BIG
RIVER-PELLET-FEEDER actiune 100-250 grame,testata in decursul
anilor si pe care te bazezi in orice situatie.
Restul este marketing de doi lei,facut sa-ti ia banii si
sa te umpli de regrete.
Am trecut prin faza asta si stiu ce spun,am rulat peste 25 de
lansete heavy si extraheavy una mai scumpa ca alta.
Rezultatul-SPRO BIG RIVER .
Multumesc de sfat!
M-am uitat si eu la Big River Pellet feeder, are Dome un film facut in Slovacia in care foloseste aceste lansete. Seful de magazin de la Fishline foloseste aceasta lanseta (cea de 3,6m) si l-am rugat sa-mi spuna cum e blankul in comparatie cu Master Carp (lanseta master carp am avut-o in mana si mi se pare ca are blankul cam moale fata de ce am eu nevoie). Mi-a spus ca Big River Pellet feeder
este mai moale in blank decat Master Carp. Avand in vedere ca omul foloseste aceasta lanseta, tind sa-l cred.
De ex, compania Sportex are o reputatie extrem de solida in lumea crapista. Acum au intrat (si) pe piata lansetelor de feeder. Lanseta Heavy de 3.9m, 160-210g cantareste doar
268g. E drept ca actiunea lansetei este descrisa destul de vag, s-ar putea ca blankul sa fie moale, nerecomandat pt pescuit pe rauri cu debit mare. Dar, in general, cu cat blankul lansetei este mai calitativ, cu atat este mai usor.........si mai scump.
Ai pus mana pe Spro Cresta? Mi se pare o lanseta destul de nervoasa, atat Cresta by Berti Bovens, cat si Cresta Big River.