Pescuit Stationar

Acum este 01 Noi 2024, 03:30

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 18 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: RECIPROCITATE ALBA - CLUJ A INCETAT
MesajScris: 23 Mar 2015, 21:52 
Neconectat
Moderator global

Datorita atitudinii colegilor de la Cluj , cu care am avut un an de reciprocitate in 2014 , doresc sa anunt toti pesvcarii interesati ca in anul 2015 aceasta nu mai este valabila , fiind incheiata la 31 dec 2014 si nu va mai fi reinoita in 2015.
Asadar , cei care doresc sa pescuiasca in apele administrate de AJVPS Alba trebuie sa stie acest lucru si sa detina permise eliberate de aceasta. Vor fi efectuate controale , iar noi nu dorim sa fie expusi pescarii datorita informarii gresite , sau a dezinformarii.
Cu regret pentru cei de buna credinta , pot spune doar atat , ca romanii sunt tot romani...acesta este motivul pentru care nu mai exista reciprocitate. Am inteles de ce asociatiile nu doresc sa faca acest pas.

Sus

Subiectul mesajului: Re: RECIPROCITATE ALBA - CLUJ A INCETAT
MesajScris: 24 Mar 2015, 11:42 
Neconectat

Conform carei legi s-a luat aceasta decizie?
Eu stiu ca permisul ANPA este valabil in toata tara, si daca pescuiesc pe orice apa publica am obligatia sa platesc taxa declarata de catre Asociatia careia i s-a dat in custodie apa respectiva !
Astept raspuns pertinent sustinut de citate din Lege !
Multumesc.

www.pescarulclujean.com

Sus

MesajScris: 25 Mar 2015, 10:36 
Neconectat

Taxa se plateste doar daca asociatia care a concesionat respectivul tronson de apa a pus panouri sau alte semne vizibile care sa reflecte acest lucru. Ca doar nu suntem ghicitori in stele sa stim ca tronsonul x apartine asociatiei y.

Sus

MesajScris: 25 Mar 2015, 14:53 
Neconectat

Toti membrii AJVPS Alba vor beneficia in continuare de reciprocitate si de conditiile speciale oferite de AJPS Cluj pana la expirarea conventiei, indiferent de decizia pe care o va lua AJVPS Alba.

Sus

MesajScris: 25 Mar 2015, 16:00 
Neconectat

Imagine

www.pescarulclujean.com

Sus

MesajScris: 25 Mar 2015, 18:08 
Neconectat
Moderator global

Sa o iau pe rand. Daca întorci plasticul ANPA , pe spate citesti ceva de genul "cu respectarea regulamentului...bla bla celui care gestioneaza acel tronson.
AJVPS Alba a pus suficiente panouri de afisaj , conform prevederilor contractuale. Nu asta este problema.
DSa , conventia de reciprocitate este un act care reflecta vointa partilor intocmit pentru a oferi membrilor lor drepturi egale. Acum , la rece , ma gândesc daca voi rezilia sau nu acea conventie. Începând cu 1 ian 2016 , evident. Insa asta ar aduce prejudicii pescarilor , care in fapt nu au nici o vina pentru manipularea la care au fost supusi.
Asadar , relatez niste fapte , cu oameni , iar voi trebuie sa le analizati nu strict legal , nu prin prisma legii x , ci tot ca oameni...
Pana mai ieri , existau doi prieteni , sa-i numim A1 si A2 . Care se ocupau de pesti si de pescari , din diferite zone. Se cunosteau ei de multa vreme , sa zicem peste 20 ani. Si se pupau când se intalneau , se simteau bine , se respectau.
Anul trecut , cam pe vremea asta sau mai devreme , A1 avea mari probleme existentiale , caci pescarii pe care-i pastorea nu aveau ... ape unde sa pescuiasca , doar Sacalaia si 2-3 santuri... si dadeau sa abandoneze corabia care statea sa se scufunde. Atunci , la rugamintile lui A1 , pentru a intinde o mana de ajutor asociatiei sale si pescarilor pe care-i pastorea , A2 reuseste sa-i ofere o conventie de reciprocitate , chiar daca A1 nu avea decat Sacalaia , chiar daca nu cred sa mearga pe acolo din membrii lui A2 mai mult de 10-12 zile-pescar/an.Sa-l ajute , sa-si poata omul pastra membrii , ca deh , la nevoie se cunoaste... Pana aici toate frumoase , toate bune , nimic rau.
Eeei , dragii mei , vine anul de gratie 2015 , iar prin februarie A1 recastiga apele ce le avusese inainte , dupa vreo 10 ani de procese. Foarte bine , ma chiar bucuram pentru el si membrii lui. Insa , tipic romaneste , ce sa vezi ? Daca tot l-am sprijinit la greu , daca tot nu l-am lasat la necaz , ce se gandeste A1 ? Ia sa deschid un chioşc de vanzare a permiselor eu printr-un magazin de pescuit din Turda , ca doara pot sa-i fur membrii lui A2 , ca le spun pescarilor din zona despre ce reprocitate minunata am...Doar nu-i problema ca eu nu am ape acolo , are prostul de A2... Zis si facut , nu stiu daca exista temei legal , nu stiu daca ANPA permite vânzarea prin statii troleibus a permiselor , nu ma intereseaza.Sau poate ma intereseaza pe mine si pe altii , cine stie...sigur exista un regulament depus de A1... Tristetea este ca inca o data s-a adeverit chestia aia cu cel pe care nu-l lasi sa moara , nu te lasa sa traiesti.Si mai trist este ca vine din partea unui fost prieten , pe care l-ai ajutat la stramtoare. Insa ce mai conteaza , este Romania in jurul tau.
Ce tampenie , sa mai vorbim de caractere , de onoare... Numai prostii mai cred in ele.
Asadar , da , este valabila domnilor acea conventie pana la sfarsitul anului. Poate nu o vom rezilia , pentru pescarii de buna credinta care au fost manipulati. Poate o vom rezilia. Nu stiu inca...gustul amar ramane , viitorul pescuitului in RO este cel pe care-l cladesc oamenii acestia , , care pun interesele personale mai presus de orice (vezi iarasi cuvintele alea "onoare" , "caracter" , "cinste" , "mandrie" , etc) .
Trist si neplacut este gustul lasat de actiunile si stilul tipic ... al unora fosti prieteni , care se cred inteligenti , manageri priceputi , descurcareti , idoli ai zilelor noastre actuale, vangheli . Restul... legislatie , acte , conventii... nu prea conteaza acum atat de mult. Cam asta este , postez doar ca sa fie informati corect pescarii despre ce este vorba.

Sus

MesajScris: 25 Mar 2015, 18:14 
Neconectat
Moderator global

PETER scrie:
Conform carei legi s-a luat aceasta decizie?
Eu stiu ca permisul ANPA este valabil in toata tara, si daca pescuiesc pe orice apa publica am obligatia sa platesc taxa declarata de catre Asociatia careia i s-a dat in custodie apa respectiva !
Astept raspuns pertinent sustinut de citate din Lege !
Multumesc.

Peter , cel cu citate din lege este pe alte forumuri... Apa , adica Muresul , ca despre el vorbim , este atribuit , concesionat , facut cadou sau cum vrei tu , AJVPS Alba . Care a incheiat o conventie de reciprocitate cu clujenii vostri. Despre asta vorbim , nu despre panouri , abtibilde si alte rahaturi. Iar pe spatele plasticului ANPA , daca citesti ,se detaliaza chestia aia folosita pe jumatate cu pescuitul in apele publice...Nu este vorba de o taxa pe care trebuia sa o platesti cuiva , caci de aceea am facut acea conventie la vremea ei...

Sus

MesajScris: 26 Mar 2015, 07:33 
Neconectat

Eu din cate am inteles de pe site-ul ANPA cu permisul ANPA pot pescui in toata tara (exceptand baltile private) platind concesionarului o taxa pe zi,saptamana(in majoritatea cazurilor in jur de 5 lei/saptamana) conform regulamentului fiecaruia.Mi se pare normala aceasta optiune deoarece eu poate pescuiesc in locatiile concesionate de 20 de asociatii si nu pot fi membru in toate.Gresesc undeva ??!!!

Sus

MesajScris: 26 Mar 2015, 09:52 
Neconectat

scuze de offtopic, dar pana la urma eu cu permis de la ajvps vrancea pot sa pescuiesc pe arges sau pe dunare ?

Sus

MesajScris: 26 Mar 2015, 19:20 
Neconectat

Conventiile de reciprocitate sunt pentru apele publice administrate de ANPA
Membrii pescari a unei asociatii pot pescui pe tronsonul alocat altei asociatii platind numai taxa de acces
Asociatiilor au primit prin autorizatia data de ANPA un tronson de rau luindu-si obligatia sa aiba grija de el. La Ocna Mures de cativa ani "parajutistii' si "harponarii" praduiesc locul de iernat de sub castelul de la Uioara si apoi, la inceputul sezonului, vin cei de la Alba sa faca controale pretinzand de la membrii altor asociatii, posesori ai permisului ANPA, si cotizatia de membru si plata taxei de acces
In alte tari permisul de pescuit se plateste la automat, la noi se spune ca unii fura pescarii de la asociatia de la Alba prin faptul ca intr-un magazin cu articole de pescuit din Turda (evident jud. Cluj) se vizeaza permise pt asociatia de la Cluj pescarilor din Turda
Cei de la Alba vor sa platim taxa de acces la ei, dar cand vin in control spun ca nu pot incasa taxa pt ca nu au chitantier si pretind ilegal si plata cotizatiei, vor sa vizam permise la ei dar tin deschis oficiul de la Ocna Mures doar cateva ore pe saptamana si apoi spun ca unii fura.
Toate astea numai pentru ca Dumnezeu a dat ca Muresul (o apa publica) sa treaca prin judetul lor si noi cei de la Turda sa fim la 20 km de Muresul din doua judete: Mures si Alba

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 18 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC [ DST ]