Pescuit Stationar

Acum este 08 Noi 2024, 08:35

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 41 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Adancimi la distanta de 13 metri
MesajScris: 20 Oct 2011, 23:47 
Neconectat

Aschioape florin scrie:
esti bine venit in rindul concurentilor !

Multumesc!

Sus

MesajScris: 21 Oct 2011, 06:25 
Neconectat

Daca asta va doriti dle Adrian ma bucur .Mai bine mai deschideti un topic nou despre minimul sculelor de competitie sau cu ce ar incepe fiecare pescar la capitolul dotari si o sa vedeti cam cat costa minimul rube(1 pt match 1 pt crap ), scaun, mincioc, juvelnic, suporti, cataveici oblete ,match uri ( cu tot cu mulinete ),bolo (cu tot cu mulinete ) ,fixe incepand cu 6,7,8,9 ,10m,galeti ,bacuri ,tavite ,pulverizator,sonde etc... .Dupa aia incepi cu consumabilele:nada,momeala ,plute,elastice,carlige,nailon,plumbi etc...O observatie personala de cand frecventez acest forum e ca la multi dintre concurenti toate sculele sunt consumabile(asa si este dupa parerea mea );dupa 1 an se schimba tot chiar daca sunt in perfecta stare de functionare pt simplul motiv ca tehnologiile avanseasa si in principiu preturile scad (la carboane ma refer in principal ).Inca cateva lucruri mai trebuie sa ai o masina in stare sa suporte toate drumurile de tara de pe langa majoritatea locatiilor , o familie intelegatoare si care sa ti inteleaga pasiunea (boala,viciu :oops: parerea mea) si sa ai intotdeauna banu pe tine .Deci deschideti un topic despre utilarea minima a unui pescar de competitie.

Sus

MesajScris: 21 Oct 2011, 07:24 
Neconectat

nicolae adrian scrie:
Un avantaj ar fi viteza de lucru cu o varga fata de rubeziana. Dar dezavantajul e ca nu se poate pescui competitiv la adancimi mai mari de 2m.
O rezolvare ar fi o varga de 9-10m, dar pescari cu experienta au spus ca varga de 9-10m e greu de manevrat pe vant.
Si alta chestie care m-a "terminat" e lungimea reala a vergii: are doar 7,44m.

Da-mi voie si mie sa-ti spun ca nu totdeauna viteza de lucru e mai mare la varga, poate asta e valabila doar cand pestele mananca ca prostul si pescuiesti pe o apa fara curenti si fara vant.
Apoi ti-as sugera sa fii foarte atent cand iti iei rube, pentru ca sunt multe cazuri in care iti iei rube de 13m si cand o masori abia are 12,5m.
Insa de departe rubesiana este de neinlocuit, si este de ajuns sa ai rezultate bune cu ea intr-o partida sau doua, pentru ca apoi sa "te imbolnavesti grav" de acest stil de pescuit. Apoi vei ajunge sa pescuiesti si de placere la rube, si sa nu o mai consideri doar apanajul concursurilor.
Dupa mine, daca vrei sa fii sigur ca iti iei ceva de calitate, cumpara numai de la cineva cu nume in stationar (nimeni nu vrea sa isi pateze numele doar pentru un castig de moment) - sculele castigate ca premii la concursuri si apoi scoase la vanzare sunt cele mai bune afaceri atat pentru cumparator cat si ptr vanzator.

Sus

MesajScris: 21 Oct 2011, 07:52 
Neconectat

nicolae adrian scrie:
Nitu V scrie:
@ nicolae adrian
daca intradevar motivul cererii tale este cel al substituirii rubei intr-o eventuala competitie, etc, ... etc ...

D-le Nitu va rog sa explicati ca eu nu prea inteleg sectiunea aceasta din textul postat de dvs.
Multumesc.

d=le Nicolae , intelegeti prea bine dar vreti sa fiti diplomat. eu nu ma bucur de stiinta asta deoarece sunt prea patit sa cred ce vad , aud sau citesc. de aceea am fost direct .

referitor la problema dv...ca sa abordati un nou stil trebuie sa intelegeti avantajele lui fata de ceea ce cunoasteti deja. daca ati inteles veti constata ca maximum de eficacitate al unui stil nu poate fi substituit de altceva . colac peste pupaza , intr-o mansa veti fi nevoit sa alternati stilurile. nu ma privesc investitiile dv si nici planurile de viitor dar as fi fost bucuros daca nu repetati greselile majoritatii pescarilor. eu cred ca participarea la un concurs aduce un plus de cunostinte numai daca se face un antrenament de cateva zile consecutive pe pista respectiva . in stand nu inveti nimic pt ca esti sub influenta adrenalinei si nici nu ai timp de teste. mult mai multe vei invata daca o perioada vei urmari concurentii buni din spate . ideal ar fi sa filmezi si sa notezi tot. din mers nu inveti nimic pt ca nu simti ceea ce faci .

Sus

MesajScris: 21 Oct 2011, 08:01 
Neconectat

Majoritatea rubezienelor sunt de 13 metri,iar cand o bucsezi are lungimea cuprinsa intre 12-12,5 metri,ma refer la chiturile de putere iar la chiturile de peste mic lungimea rubezienei are 13-13,4 metri ;) ;) ;)

Sus

MesajScris: 21 Oct 2011, 10:22 
Neconectat

Ce recomand eu d-lui Nicolae este sa-si faca rost neaparat de cartea La Peste-Tehnici moderne de pescuit stationar, scrisa de Dan F. Secosan, un real folos celor ce se apuca de pescuit competitional si nu numai.

Sus

MesajScris: 21 Oct 2011, 14:10 
Neconectat

D-le Suciu va multumesc pentru sfat, dar deja am facut o prostie: mi-am cumparat o varga de 8m cu vreo 10 zile in urma.
M-am gandit asa: ca 8m de varga + 8m linia = 16m.
Rubeziana are 13m. 16-13=3m Deci imi ramaneau 3m pe care i-as fi putut "gestiona"
astfel:
14m pentru distanta pana la punctul de pescuit aflat la 13m de mal (cel putin 1m se pierde pt ca nu se poate tine rectiliniu varga si linia chiar daca linia ar fi asezata pe apa si nu ar fi curenti sau vant).
... si uite asa raman 2m care se pot folosi la adancimea de pescuit. 2m e foarte putin daca ma gandesc ca multe din locatiile de mai sus au adancimi de peste 2m.
Un avantaj ar fi viteza de lucru cu o varga fata de rubeziana. Dar dezavantajul e ca nu se poate pescui competitiv la adancimi mai mari de 2m.
O rezolvare ar fi o varga de 9-10m, dar pescari cu experienta au spus ca varga de 9-10m e greu de manevrat pe vant.
Si alta chestie care m-a "terminat" e lungimea reala a vergii: are doar 7,44m.
Dar asta este... O sa-i pun inele si o s-o fac bolo. Dar aici exista alta problema: manse tematice nu se pun la bologneza, se pun doar la rube si match.
D-le Suciu cam asta ar fi problema mea...
Multa sanatate va doresc si fire intinse.[/quote]

Adrian, socoteala ta e gresita! E valabila numai in cazul in care varga ar fi intinsa pe apa, adica la 180 de grade, pe cand in realitate rezulta un unghi mai mic, sa zicem de 120 grade, facut de varga + fir, in acest caz latura mare a tiunghiului (pe linia apei) fiind mai mica de 13 metri. Deci in realitate pescuiesti cu cel putin 1 m in spatele celui cu bologneza, pe o apa de adancimea de 3m.
La Sarulesti sunt doua piste care difera ca structuri si linie a malului. In functie de adancimea apei, care variaza destul de mult in functie de anotimp, chiar si pe aceeasi pista o undita de 8m poate fi rar eficienta. Tot la match se prinde cel mai bine. Iti spun eu, care m-am aflat exact in situatia ta :)
Pe vant puternic, cum se mai intalmpla la Sarulesti, risti sa rupi si bologneza, nu doar undita de 9-10m...

Sus

MesajScris: 22 Oct 2011, 06:02 
Neconectat

avantajul rubei fata de varga nu sta neaparat in distanta d-le nicolae .
poti nadi pe o suprafata controlata , poti misca momeala doar cativa cm , poti pescui cu fire enervant de subtiri la pesti de talie mare . de asta spuneam ca este bine de studiat din spate si cele mai subtile miscari -sau ,, nemiscari ,, asa cum spunea un participant la cupa apullum-ale celor mai experimentati

Sus

MesajScris: 25 Oct 2011, 06:39 
Neconectat

Nitu V scrie:
nicolae adrian scrie:
Nitu V scrie:
@ nicolae adrian
daca intradevar motivul cererii tale este cel al substituirii rubei intr-o eventuala competitie, etc, ... etc ...

D-le Nitu va rog sa explicati ca eu nu prea inteleg sectiunea aceasta din textul postat de dvs.
Multumesc.

d=le Nicolae , intelegeti prea bine dar vreti sa fiti diplomat. eu nu ma bucur de stiinta asta deoarece sunt prea patit sa cred ce vad , aud sau citesc. de aceea am fost direct .

D-le Nitu daca as fi inteleg atunci nu v-as fi deranjat cu rugamintea mea. Dar chiar nu va inteleg textul acesta, mai ales ca am si colorat ce nu inteleg. La alte texte ati fost foarte explicit. Asa sunt eu, nu-mi place sa vorbesc "discutii" si ce vorbesc imi place sa fie lamurit.
Astept explicatia dvs. in continuare.

Sus

MesajScris: 25 Oct 2011, 07:07 
Neconectat

iti raspund franc .
am crezut ca minti deoarece am uitat de unde am plecat. nu credeam ca cineva vede in rube doar un pescuit la 13 m de mal. ma ierti dar asta sunt. :oops: nu vreau sa te descurajez dar nici sa repeti greselile mele sau ale altora . este optiunea ta .

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 41 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC [ DST ]