Pescuit Stationar

Acum este 01 Noi 2024, 12:21

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 165 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Intrebari pentru Regele match-ului din Romania
MesajScris: 04 Iun 2013, 19:55 
Neconectat

Ehe...heee, da de unde atata rasfat! E cam greu sa gasesti cate unul ca acesti domni pe baltile comune, nu la competitii, care sunt si dispusi sa te mai invete cate ceva.
Cer scuze dar trebuie sa relatez o intamplare, de unde mi s-a tras si boala cu pescuitul la stationar , eram pe o balta mica aici in Bv (Budila) si era prima iesire pe anul asta. Eram pregatit sumar , avand cateva idei culese de la alti pescari si de pe forumuri despre balta respectiva, cu 2 bete scurte(2,70) si monturi pentru caras si ....dadeam degeaba.Mai oameni buni era unul mai la cativa metri mai incolo pe ponton(singurul ponton de pe balta) care scotea unul dupa altul, crap si caras, si mai scotea unul si mai dadea o prastie cu nada si tot asa pana cand mi-am luat inima in dinti si m-am dus la el si l-am rugat frumos sa-mi arate si mie cate ceva. Cine credeti ca era ? S-a prezentat GIGI, iar eu cand am ajuns acasa am rupt internetul cautand detalii despre acest stil de pescuit si cautind am dat si peste acest domn(jos palaria) care nu era altul decat GIGI MOROIU. Ei de atunci parca am avut o retinere sa-l bazai cu intrebari si altele.....asa ca va bazai pe voi....pana va intalnesc pe balta!
Va urez numai bine si pana va intalnesc sper sa invat tot!

Sus

MesajScris: 05 Iun 2013, 08:45 
Neconectat

Ma bag si eu in topicul regelui ...

http://www.youtube.com/watch?v=tjvFRDCGcjc

Atentie la modul cum sondeaza. E simplu si eficient.

Sus

MesajScris: 05 Iun 2013, 13:48 
Neconectat
Moderator global

Al dreaq GIGI asta , si acolo are pile... un ponton si hop , ghici cine l-a luat ??? Hmmm..... si mai si prindea peste... :lol: :lol: :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 05 Iun 2013, 19:01 
Neconectat

@glukas, vazusem acel filmulet dar mai la inceputul initierii in pescuitul la match si nici nu inteleg italiana, insa din imagini am dedus ca sondeaza apa cu o lanseta separata pe care are montata o pluta de 25g si ca plumb utilizeaza o sonda de 30g, adica diferenta de 5 g. Din ce am vazut foloseste o pluta culisanta iar dupa ce a gasit adancimea cred ca o marcheaza pe bat, caci altfel nu vad cum procedeaza.
In alta ordine de idei, am bagat la cap ce mi-a explicat d-ul Adi Suciu si voi incerca asa cum mi-a relatat.
O dilema care ma framinta si nu vad inca luminita de la capat ar fi ca , daca dau cateva talere jos , sondez apa si trag plumbul sub pluta, raman cu acele talere scoase ”in aer” (adica in trusa) iar daca fac astfel cu 6 plute se aduna un pumn de talere care cine mai stie care si de unde e si ce greutate are. Singura solutie e sa le strang intr-un compartiment si sa le folosesc indiferent de pluta la momentul cand am nevoie de ele. Mai exact echilibrare la ”ochi”. Asa este?
@alintudose, in planul indepartat spre dreapta se vede d-ul GIGI iar in stanga este duba TRABUCCO. ;)
Imagine

Uploaded with ImageShack.us

Ultima oară modificat de florinmacri pe 05 Iun 2013, 19:12, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: 05 Iun 2013, 19:06 
Neconectat

Daca-ti pierzi vreun taler de la pluta...suna'ma....ca-ti trimit un pumn de ele ;) :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 05 Iun 2013, 19:19 
Neconectat

Multumesc frumos de raspuns stimate domn, sa va lasati telefonul mereu deschis ca negresit am sa va sun.
Numai bine si bafta la peste!

Sus

MesajScris: 05 Iun 2013, 19:53 
Neconectat
Moderator global

in general acele talere raman scoase , nu o sa le mai folosesti , dar pastreaza-le pentru orice eventualitate .
Cu cat o sa cumperi mai multe waglere cu atat o sa colectionezi mai mute talere , toti avem colectie de ele , ...si o sa ai si tu ;) ;) ;)

In acel film dupa ce a gasit adancimea cu acea lanseta , se marcheaza distanta de pescuit pe fir , dupa care lanseta se scoate afara si dupa acea lanseta se regleaza adancimea la celelalte , punandu-le una langa cealalta , liniile de pescuit . Antirasucitorul se pune langa plumbul acela mare al lansetei iar pluta se ridica la nivelul celeilalte plute , asta in cazul in care vrei ca tot forfecul sa fie pe fund . Se lanseaza cu batul cu care sa gasit initial adancimea , se mulineaza pana la semn dupa care se lanseaza cu celelalte bete si se marcheaza pe rand distanta la celelalte lansete tragand pluta langa pluta initiala .

http://pescuitstationar.blogspot.com/

Sus

MesajScris: 05 Iun 2013, 19:58 
Neconectat

Asta am vrut sa aflu.
Multumesc!

Sus

MesajScris: 05 Iun 2013, 20:02 
Neconectat
Moderator global

Ar trebuii sa iti pui logica un pic la munca , nu este foarte greu de dedus ce se intampla in acele filme chiar daca nu stii italiana . Daca astepti sa tii se spuna si cel mai mic amanunt nu o sa tii sa pescuiesti niciodata . Unele lucruri trebuie sa le descoperi singur , si satisfactia va fii mai mare ;) ;) ;) ;) ;)

http://pescuitstationar.blogspot.com/

Sus

MesajScris: 06 Iun 2013, 06:05 
Neconectat

Multumesc pentru amabilitate si rabdare. Vedeti, dvs vi se pare foarte simplu si logic avand atata experienta, asa cum si mie mi se pare foarte simplu realizarea unei monturi pentru crap care sa fie adaptata pe balta unde pescuiesti. Cand nu am langa mine pe balta un pescar ca dvs pe care sa-l sufoc cu intrebarile atunci o fac aici. Am facut multe greseli cand am inceput acest stil de pescuit si mi se parea tare incalcit insa nu am renuntat. Am prieteni crapisti care mi-au spus ca de mult batul de match era la vanzare daca ar fi fost in locul meu, asa ca intreband si folosindu-mi si logica cum ati spus si dvs am reusit sa o scot cumva la liman. Ce ma enerveaza cel mai mult cand sondez apa este acel” pisatul boului” care-l face linia in lansare insa acum mi-am dat seama cum sa scap de aceasta traiectorie.
Multumesc inca odata si sper sa nu va fi suparat cu ceva!

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 165 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Următorul

Ora este UTC [ DST ]