Pescuit Stationar

Acum este 24 Noi 2024, 06:08

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 29 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Pescuitul cu pelete
MesajScris: 06 Mar 2010, 00:26 
Neconectat

otto scrie:
in general peletele pe care le gasim sunt de doua feluri: extrudate si presate la rece. cele presate la rece se descompun relativ repede si le recunosti dupa textura, fiind mai "poroase". cele extrudate sunt cele despre care spui ca isi pastreaza forma(dar si acestea se descompun, numai ca nu ai asteptat tu suficient :lol: ) si functie de temperatura si presiunea la care au fost facute au timp de descompunere de la 2 la 8 ore.
acum, selectia pestilor mari cu momeala, sigur nu o faci(mai ales in cazul ciprinidelor). este o teorie care a cazut demult si daca vrei sa-ti dau exemple, iti pot da nenumarate. poti cel mult sa reduci numarul speciilor prinse. aproape toata lumea incepe sa fie de acord cu teoria conform careia selectia pestilor mari o faci, in primul rand, prin cunoasterea foarte bine a apei pe care pescuiesti si localizare.
nu mi se pare o varianta buna sa incerci formarea si intretinerea unui vad, numai cu pelete. ele au fost gandite ca nada de atractie rapida, care sa te ajute la o partida de pescuit(asta ptr peletele facute ptr pescuit, deoarece daca folosesti din cele facute ptr piscicultura, intervin alte aspecte :lol: :lol: si trebuie sa scriem aici "un roman").

Am citit si eu articolul din AVP , ai reprodus exact ce este scris acolo boaba cu boaba (voluntar sau involuntar) , nu de teorie duc eu lipsa si nu am zis ca vreau sa selectez marimea pestilor (aia o fac dupa ce reusesc sa adun pe vad ce ma intereseaza pe mine) ci vreau sa reduc numarul speciilor care nu imi sunt de interes.
Stiu ca toate se "dizolva" doar ca unele se comporta precum boilesurile solubile si altele care isi mentin forma dar daca le presezi intre degete se fac o pasta.
Cele despre care am vorbit (si am folosit unele vechi de anul trecut ramase pe fundul unei pungi) s-au inmuiat in 20 min in apa de aprox 10 gr. C ....
Imagineaza-ti ca stiu cam tot ce este disponibil la TV si pe internet , dar vreau lucruri de pe plaiurile mioritice , nu emisiuni pentru reclame ;)
Si mai la subiect , sunt in Ungaria pelete Haldorado care fac exact ceea ce intrebam eu , adica sunt unele ce le poti folosi pe post de pop-up si unele care se comporta precum bilele solubile , cine urmareste emisiunile facute de Gabor Dome stie despre ce vorbesc.
Se gasesc si la noi astfel de pelete (desi am o vaga banuiala ca produsele acestea difera de boilesuri doar ca denumire si diametru ... ).

https://www.youtube.com/channel/UC9jyYs ... _polymer=1

Sus

MesajScris: 06 Mar 2010, 09:12 
Neconectat

:lol: :lol: am reprodus ce scrie in AVP? ce numar?
eu am incercat sa raspund punctual la ce intrebasei tu, in primele 2 posturi. imi cer scuze daca te-am umplut de teorie pe care deja o cunosti, dar eu ce am scris mai sus a fost ca urmare a multor ore pe balta "in compania" peletelor. cat despre selectie...
catalin232 scrie:
...
Am gasit o balta cu o suprafata foarte mare si incredibil de putin pescuita sportiv , dar care tine exemplare mari de platica (1-3 kg).Problema cea mai mare o reprezinta prezenta in numa mare a speciilor de talie mica si ingreunarea selectarii platicilor implicit a exemplarelor mari..... :D

si tot dupa plaiuri mioritice, nu din AVP, pelete, "care se comporta precum solubilele", sunt cele din seria CC XPanda, de la Browning.

Sus

MesajScris: 06 Mar 2010, 10:28 
Neconectat

le-am folosit la rube pe cele de la sonubaits...si mergea mai bine decat cu vierme...dar era doar caras si eu aveam doar de 4mm...
pescuitul cu pelete nu e doar teorie pe apele romaniei...si ce mere in anglia, franta sau pe numai stiu eu unde, mere si la noi...atat timp cat ai peste in pe vadul in care pescui, sunt convins ca vor da rezultate ;)

numa`bine!

Sus

MesajScris: 06 Mar 2010, 11:15 
Neconectat

@otto
Ultimul numar AVP , articolul "Bombardament cu pelete" scris de Vlad Pavlovici.Am scris ca sunt exemplare mari care merita atentia , dar cred ca stim amandoi ca langa una de 1 kg sunt alte cateva zeci sau sute mai mici.Mai intai strangi fara discriminare specia pe vad pentru ca mai apoi sa incerci sa extragi dintre ele doar pe cele mai mari :lol: :lol: :lol: .

@rubex
Ce ai folosit pentru crearea vadului si cu ce ai intretinut?
Ce specii mai erau in balta in afara de caras (ma refer la pesti de talie mica si apetit mare :lol: ).?
Ce tip de pelete ai folosit pe carlig si cum au fost puse ? (hair rig , silicon sau direct pe carlig ) ?

Sus

MesajScris: 07 Mar 2010, 10:08 
Neconectat

parca Vlad nu mai scria la AVP. sau este vorba despre noua AVP?! a aparut?

Sus

MesajScris: 07 Mar 2010, 11:49 
Neconectat

otto scrie:
parca Vlad nu mai scria la AVP. sau este vorba despre noua AVP?! a aparut?

Noua AvP :lol:

Sus

MesajScris: 09 Mar 2010, 14:15 
Neconectat

am folosit carlige de carlig Fins de la Sonubaits, agatate direct pe carlig. in balta mai era si crap destul de mult, insa targetul meu era carasul...am nadit cu nada normala si am pescuit cu pelete pe carlig...

Sus

MesajScris: 09 Mar 2010, 14:57 
Neconectat

rubex scrie:
am folosit carlige de carlig Fins de la Sonubaits, agatate direct pe carlig. in balta mai era si crap destul de mult, insa targetul meu era carasul...am nadit cu nada normala si am pescuit cu pelete pe carlig...

Sa facem putina ordine ....
-ai folosit pelete de carlig (pelete moi gata pregatite sau pelete expandabile care le-ai pregatit tu cu poma?) Fins Sonubaits direct pe carlig (ce marime au avut peletele ?)
-ai facut vad si intretinut numai cu groundbait fara pelete?
-ai reusit sa scapi de babusca , rosioara , oblete folosind pelete la carlig? (presupunand ca existau in balta)
-in ce perioada ai pescuit si ce aroma ai folosit?
Cam atat ca deja ma banuiesti ca sunt de la inchizitie cu atatea intrebari :lol:

Sus

MesajScris: 09 Mar 2010, 18:46 
Neconectat

Pentru ca ma citat Andrei, si deabia acum am vazut, am sa iti spun si parerea mea. Daca ai niste pelete in care ai incredere si problema lor e ca nu se scufunda, atunci merita sa folosesti aceasta pompa si sa te chinui inaite de partida si in timpul ei cu asa ceva. In rest parerea mea este ca eficienta unei pompe este aceea de a introduce aditiv lichid in pelete, cu o viteza relativ mare, fara a deteriora forma lor initiala. Daca mai ai nelamurir intreaba si in masura in care stiu te ajut!

Sus

MesajScris: 10 Mar 2010, 01:45 
Neconectat

alinb scrie:
Pentru ca ma citat Andrei, si deabia acum am vazut, am sa iti spun si parerea mea. Daca ai niste pelete in care ai incredere si problema lor e ca nu se scufunda, atunci merita sa folosesti aceasta pompa si sa te chinui inaite de partida si in timpul ei cu asa ceva. In rest parerea mea este ca eficienta unei pompe este aceea de a introduce aditiv lichid in pelete, cu o viteza relativ mare, fara a deteriora forma lor initiala. Daca mai ai nelamurir intreaba si in masura in care stiu te ajut!

Omul potrivit la timpul potrivit :D sa fiu cat mai concis :
1.Pompa poate fi folosita si pentru peletele de fund (scufundatoare) pentru a le aditiva?
2.Aditivul lichid se poate folosi direct sau diluat cu apa (stiut faptul ca aditivii au densitate mai mare decat apa)
3.Sunt metode diferite in prepararea peletelor dedicate folosirii pompei (pelete expandabile) si peletele normale scufundatoare?
4.Recomandati folosirea peletelor expandabile dupa preparare direct pe carlig sau intr-o montura pe fir de par (cum rezista mai bine la carlig? ) ?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 29 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC [ DST ]